Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα ετοιμάζεται -και στρατιωτικά- για κύμα προσφύγων από Συρία

06.09.2012 | 13:36
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Μέτρα - που εκ των πραγμάτων ακουμπούν και τις Ενοπλες Δυνάμεις - λαμβάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση τυχόν μεγαλύτερου κύματος Συρων προσφύγων , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Εξωτερικών κ. Γρ.Δελαβέκουρας.

Όπως είπε επί λέξει ο κ. Δελαβέκουρας, το προσφυγικό ζήτημα είναι  ένα φλέγον ζήτημα που προκύπτει από την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στην χώρα αυτή.  Οι προσφυγικές ροές και κατ’ επέκταση τα μεταναστευτικά κύματα αυξάνονται συνεχώς.  Ήδη, είπε,  ξεπερνούν τις 200.000 οι Σύριοι πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες, δημιουργώντας μία πολύ μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος αλλά και η Τουρκία και είναι κάτι το οποίο φυσικά ως γειτονικές χώρες παρακολουθούμε κι εμείς με πολύ μεγάλη προσοχή.  Γίνεται - πρόσθεσε με νόημα- η κατάλληλη προεργασία από ελληνικής πλευράς προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται. Και κατέληξε λέγοντας ότι παράλληλα δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία ότι όσο θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία, αναπόφευκτα θα υπάρχουν και ρεύματα προσφύγων τα οποία θα προσπαθούν να προστατευθούν από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες.

 Εμείς να ρωτήσουμε: Θέσαμε το θέμα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Το κατα τα άλλα λαλίστατο για το θέμα αυτό ποσον αφορά την Τουρκία και την προστασία της , τί λέει; Και κυρίως τί πράττει;

''Αξιοποιήσαμε'' τα στοιχεία που οι ίδιοι οι Συροι πρόσφυγες  και οι ίδιες οι υπηρεσίες της ΕΕ δίνουν; Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό σημοσίευμα της χθεσινής τουρκικής εφημερίδας Aksam  με τον τίτλο « Κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει όταν περάσεις τον Εβρο»!

Γράφει λοιπόν ότι μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο 100.000 Σύροι εγκατέλειψαν την χώρα τους ( σσ είναι σχεδόν διπλάσιοι, αλλά δεν έχει τόσο σημασία αυτό) . Οι Σύροι που είναι πλουσιότεροι διαφεύγουν μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη , ενώ στα στρατόπεδα προσφύγων στα σύνορα μεγαλώνει μια γενιά γεμάτη μίσος.

Και συνεχίζει: Σύρος ονόματι Αλη Τζεμάλ ανέφερε στο Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters τα όσα έζησε στην Σουηδία όπου έγινε αποδεκτό το αίτημά του για άσυλο . Ο ίδιος είπε ότι πέρασε ένα ποτάμι και τότε κάποιος του είπε « Τώρα πλέον κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει, είσαι στην Ευρώπη»!. Ο Τζεμαλ είναι ένας από τους 1.855 Σύρους που είχαν αποταθεί μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 στην Σουηδία για άσυλο . Η Ελλάδα που αύξησε τον έλεγχο στα σύνορα με την Τουρκία αν και σταμάτησε 2.400 άτομα , η Eurostat  ανακοίνωσε ότι 12.325 Σύροι στο σύνολο της ΕΕ ζήτησαν άσυλο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Μεγάλη έλλειψη τροφίμων στη Συρία. ΦΩΤΟ.

ΒΙΝΤΕΟ μαχητικού στο Χαλέπι.18 νεκροί.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ