Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα υπέρ των πυρηνικών όπλων.Κι όμως έτσι είναι

23.12.2011 | 00:33


Είναι πράγματι παράδοξο,αυτό που επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων:η Ελλάδα να καταψηφίζει την Σύμβαση Περιορισμού των Πυρηνικών στον ΟΗΕ.Και δεν είναι άποψη του Δικτύου αλλά καταγγελία της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 
"Η Ελλάδα ξανά ψήφισε ΚΑΤΑ στη Σύμβαση περιορισμού των Πυρηνικών στον ΟΗΕ
 
                Στις 2 Δεκεμβρίου του 2011 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με ψήφους 130 ΝΑΙ, 26 ΟΧΙ και 23 ΑΠΟΧΗ, το ψήφισμα 66/46, που καλεί όλα τα κράτη να προχωρήσουν στην υποχρέωση τους για πυρηνικό αφοπλισμό. Ανάμεσα στα 26 ΟΧΙ  που υποστηρίζουν τα πυρηνικά όπλα και η Ελλάδα.
                Η Σύμβαση είχε αρχικά εισαχθεί το 1996 μετά την ομόφωνη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι «υπάρχει υποχρέωση των κρατών να προχωρήσουν με καλή πίστη σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό σε όλες τις παραμέτρους του κάτω από αποτελεσματικό διεθνή έλεγχο» και επανέρχεται για ψηφοφορία κατ' έτος διευρύνοντας διαρκώς την πλειοψηφία των ΝΑΙ.
                Δυστυχώς η Ελλάδα αν και δεν κατέχει πυρηνικά όπλα και αν και όλες οι κυβερνήσεις δηλώνουν απερίφραστα και επανειλημμένα ότι είναι όχι μόνο κατά των πυρηνικών όπλων, αλλά και κατά των πυρηνικών εργοστασίων, σταθερά ψηφίζει ΟΧΙ.
                Επανειλημμένα τουλάχιστον από το 2006 επισημάναμε αυτή τη διγλωσσία στον εκάστοτε ΥΠΕΞ και την καταγγείλαμε με Δελτία Τύπου, αλλά μάταια.
                Η πολυκομματική κυβέρνηση Παπαδήμου ακολούθησε την ίδια υποκριτική στάση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
                Φέτος ο ΟΗΕ  προωθεί σχέδιο αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής και ανέθεσε στις ΜΚΟ της περιοχής όπως η δική μας να προωθήσουν την υπογραφή σχετικού ψηφίσματος στα εθνικά κοινοβούλια. Παρ' ότι από 15-11-2011 έχουμε προωθήσει τη σχετική επιστολή στα κόμματα μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση".
 
               
                                            

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ