Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Κύπρος

"Η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να εξοπλίζεται"

16.10.2010 | 00:00
«Δεν πρόκειται ποτέ να διακινδυνέψουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αμυντική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και δεν πρόκειται ποτέ να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια του τόπου και του λαού μας», δήλωσε ο κύπριος υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας μιλώντας στους νέους μαυροσκούφηδες της 2010 Β’ ΕΣΣΟ.
Ο κ. Παπακώστας είπε ότι «συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να ανατραπούν τα δεδομένα που δημιούργησε πριν 36 χρόνια το δίδυμο έγκλημα, του επάρατου πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής κατά της Κύπρου, ωστόσο άλλη επιλογή δεν έχουμε από το να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».
Λύση που σύμφωνα με το κ.Παπακώστα «θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και θα επανενώνει την Κύπρο στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, γιατί η διχοτόμηση αποτελεί καταστροφή για την Πατρίδα και το λαό μας».
Μιλώντας στους νέους Μαυροσκούφηδες, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Σας προτρέπω να αφοσιωθείτε στη συνέχεια της εκπαίδευσης σας για να επανδρώσετε επάξια τις Επιλαρχίες Αρμάτων στις οποίες έχετε τοποθετηθεί».
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ