Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H FRONTEX ενισχύει τα σύνορα. Έρχονται οι πρώτοι Γάλλοι

27.10.2010 | 10:46
Στην άμεση κινητοποίηση του συνόλου των Γάλλων μεθοριακών φρουρών της Frontex, προχωρά η Γαλλία, σε απάντηση προς το ελληνικό αίτημα για την αποστολή δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, κινητοποιείται το σύνολο της γαλλικής μεθοριακής φρουράς που εντάσσεται στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, προκειμένου να αποσταλούν προς βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και για την αντιμετώπιση του ρεύματος λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

    Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, αναφέρει πως: «ο Μπενσόν αποφάσισε να κινητοποιήσει το σύνολο των μεθοριακών φρουρών που συνιστούν τη συνεισφορά της Γαλλίας στη δύναμη ταχείας επέμβασης Frontex. Πρόκειται για αίτημα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ΕΕ, που δικαιολογείται από την καθημερινή άφιξη μέσω του ποταμού Έβρου, 200-300 ξένων υπηκόων. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά στην προσπάθεια εκδήλωσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την επίβλεψη των ανατολικών χερσαίων συνόρων της Ελλάδας"
 
 Ο Ερίκ Μπεσόν δήλωσε επίσης ότι "η Γαλλία δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ευρώπη χώρος απρόσκοπτης διακίνησης ανθρώπων" και πρόσθεσε ότι "όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να επιδείξουν την ίδια αλληλεγγύη προς την Ελλάδα".
 
Η Αθήνα, πριν λίγες ημέρες, ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανάπτυξη περιπόλων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των 40.977 ατόμων που συνελήφθησαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους, στα σύνορα της ΕΕ, μπήκαν (στο ευρωπαϊκό έδαφος) μέσω της Ελλάδας, κυρίως από τα σύνορα με την Τουρκία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες, τους οποίους εκμεταλλεύονται συμμορίες διακινητών.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ