Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Φόρμουλα ένα φεύγει από την Κωνσταντινούπολη

22.04.2011 | 13:26
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyetη διέυθυνση της Formula One Administration (FOA)αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες στην Κων/πολη. Σύμφωνα με την εφημερίδα φέτος θα γίνουν οι τελευταίοι αγώνες και απο το 2012 οι αγωνες Formula 1 θα αναζητήσουν στέγη σε άλλη χώρα αντί της Τουρκίας.Πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν οτι ο
Mπέρνι Εκλεστον ζήτησε την αύξηση της ετήσιας εγγύησης που κατέθετε η Τουρκία στη Formula. To ποσό της εγγύησης ήταν στα 13.5 εκατομμύρια δολάρια και η απαίτηση έφτασε στα 26 εκατομμύρια δολάρια. Η τουρκική κυβέρνηση που χρόνια στήριζε τους αγώνες, αρνήθηκε να αυξήση λόγω της υπάρξης συμβολαίου διάρκειας 7 ετών που προέβλεπε σταθερές καταβολές του ίδιου ποσού. Ετσι η FOA ανακοίνωσε οτι ετοιμάζεται να αναχωρήσει απο την Κων/πολη. Σύμφωνα με τη Hürriyet o Eκλεστον δηλωσε " η Μόσχα έδωσε 26 εκατομμύρια δολάρια και για την Κων/πολη το ποσο θα είναι αυτο".
Έτσι, εκτός απροόπτου, όπως γράφει η Hürriyet οι αγωνες Formula 1 στις 6-8 Μαϊου του 2011 θα είναι οι τελευταίοι που θα γίνουν στην Κων/πολη.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ