Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η G20 ενδέχεται να πιέσει τη Γερμανία να λάβει μέτρα τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας

05.06.2012 | 09:46

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ενδέχεται να πιέσει τη Γερμανία να αυξήσει τις δαπάνες της, καθώς εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξει μια νέα κοινή προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος κράτους-μέλους της Ομάδας σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

   Μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί διότι δεν έχει λάβει έγκριση να μιλήσει δημόσια για τις συνομιλίες στο πλαίσιο της G20, ο αξιωματούχος αυτός έδωσε έμφαση στην ευθύνη της Γερμανίας, οικονομικής μηχανής της ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον Καναδά, χαρακτηρίζοντάς τον μία χώρα που έχει την «δημοσιονομική δυνατότητα» να αυξήσει τις δαπάνες.

   «Οι χώρες οι οποίες έχουν ισχυρές δημοσιονομικές θέσεις θα ενθαρρυνθούν να ενισχύσουν τις δαπάνες στο επίπεδο της G20», ανέφερε.

   «Αυτή τη στιγμή, η Γερμανία και ο Καναδάς θα μπορούσαν να θεωρηθούν χώρες που διαθέτουν αυτές τις δημοσιονομικές δυνατότητες μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών», πρόσθεσε ο ίδιος.

   Μια άλλη πηγή ενήμερη για τις παρασκηνιακές επαφές είπε ότι δεν γνωρίζει εάν σχεδιάζεται η σύγκληση κάποιας έκτακτης επαφής μεταξύ των κρατών-μελών της ομάδας.

   Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των Επτά (G7) θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας σήμερα.

   Οι ηγέτες των χωρών της G20 πρόκειται να συναντηθούν ούτως ή άλλως στην διάρκεια της συνόδου της 18ης και 19ης Ιουνίου στο Μεξικό.

   Η Γερμανία, το ισχυρότερο κράτος-μέλος της 17μελούς ευρωζώνης, πιέζεται από κυβερνήσεις εντός και εκτός ΕΕ να θέσει την ανάπτυξη πριν από την λιτότητα για να συμβάλλει στην αποφυγή της διάλυσης της ευρωζώνης και μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ