Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία στο στόχαστρο του Οσάμα

27.10.2010 | 18:58
Σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απαιτεί από το Παρίσι να αποσύρει από το Αφγανιστάν τους 3.750 στρατιώτες του. «Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του Μπους στο Αφγανιστάν», σημειώνει στο μήνυμά του.

«Όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν και εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας», σημειώνει στο μήνυμα, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Μήνυμα προς το γαλλικό λαό».

Με τα παραπάνω, ο Μπιν Λάντεν αιτιολογεί τη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα, λέγοντας ότι ήταν μια αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία. «Δεν είναι σωστό να κρατάτε υπό κατοχή τις χώρες μας και να σκοτώνετε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και να περιμένετε ότι θα ζείτε με ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρει.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα σημειώνει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν με τη βία στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία της ενδυμασίας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα (μπούρκα, νικάμπ). «Αν η Γαλλία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στις ελεύθερες γυναίκες να φορούν το πέπλο, δεν είναι δικό μας δικαίωμα να σπρώχνουμε τους εισβολείς άνδρες σας να φύγουν κόβοντάς τους το κεφάλι;», προσθέτει.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ