Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Γαλλία θα διατηρήσει τη πυρηνική της αποτροπή",λέει ο Χολάντ

20.06.2012 | 23:15
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε σήμερα, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου Ρίο+20, κάθε περίπτωση κατάργησης της δύναμης πυρηνικής αποτροπής της χώρας για λόγους «δημοσιονομικής εξοικονόμησης», όπως πρότεινε ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Μισέλ Ροκάρ.

«Το να απαρνηθούμε την πυρηνική αποτροπή για λόγους δημοσιονομικής εξοικονόμησης δεν αποτελεί σήμερα τη θέση της Γαλλίας», διαβεβαίωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα περιθώρια της συνόδου.

«Δεσμεύομαι ενώπιον των Γάλλων να διατηρήσω των πυρηνική αποτροπή διότι είναι ένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν στην ειρήνη. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις και μία συζήτηση για πυρηνικό αφοπλισμό, η Γαλλία οφείλει να αναλάβει το δικό της μερίδιο και θα το κάνουμε», πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ολάντ είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει και τις δύο συνιστώσες της αποτρεπτικής δύναμης της Γαλλίας, υποβρύχια και αερομεταφερόμενη.

Χθες, ο Ροκάρ είχε προτείνει «να καταργήσουμε τη δύναμη πυρηνικής αποτροπής, 16 δισ. ευρώ τον χρόνο, που δεν χρησιμεύουν σε τίποτε». Η πρόταση αυτή αποδοκιμάσθηκε και από τη δεξιά και από την αριστερά, μόνον οι Οικολόγοι υποδέχθηκαν ευνοϊκά τους λόγους του Ροκάρ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ