Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.12.2011 | 23:10

Η Γενοκτονία των Αρμενίων προκαλεί κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας

Η Τουρκία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της και θα παγώσει τους δεσμούς με το Παρίσι, αν η γαλλική βουλή εγκρίνει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 .

Η Τουρκία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της και θα παγώσει τους δεσμούς με το Παρίσι, αν η γαλλική βουλή εγκρίνει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 .Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

"Θα υπάρξουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς σχέσεις” δήλωσε ο Τούρκος πρεσβευτής Ενγκίν Σολάκογλου.

Η Γαλλία, η οποία έχει ένα μεγάλο πληθυσμό του αρμενικής καταγωγής, έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία από το 2001, αλλά ο νέος νόμος, που προτείνεται από ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος θα προκαλέει νέα ένταση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.

«Η Τουρκία θεωρεί ότι αυτό αποτελεί εχθρική πράξη " δήλωσε ο Σολάκογλου .

Εάν ο νόμος περάσει όπως αναμένεται τότε όποιος αρνείται τα γεγονότα του 1915 ως Γενοκτονία θα αντιμετωπίζει ένα χρόνο φυλακή και πρόστιμο 45.000 ευρώ (58.000 δολάρια).

Ο Σαρκοζί έχει καλέσει την Τουρκία να αναγνωρίσει τις δολοφονίες των Αρμενίων ως Γενοκτονία και στο παρελθόν είχε υποσχεθεί στη μεγάλη αρμενική κοινότητα της χώρας του την υποστήριξη ενός νόμου που θα ποινικοποιεί την άρνηση της.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ