Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γερμανία αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Μεσόγειο!Καμία εμπλοκή στη Λιβύη.

23.03.2011 | 06:13
H γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις Γερμανών στρατιωτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων "Dpa" ότι δύο φρεγάτες και δύο σκάφη με συνολικά 550 άνδρες πλήρωμα έχουν τεθεί υπό εθνική διοίκηση. Επίσης αποσύρονται περίπου 60 έως 70 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολή των αεροσκαφών AWACS στο χώρο της Μεσογείου, γράφει το Dpa. Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν τα γερμανικά πολεμικά σκάφη θα εγκαταλείψουν τη Μεσόγειο. 

   

Η απόφαση της απόσυρσης των Γερμανών στρατιωτών ελήφθη μετά τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων της Συμμαχίας στην υλοποίηση της απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης. "Επειδή το εμπάργκο όπλων έχει και μία εκτελεστική πτυχή, η οποία εν ανάγκη θα πρέπει να υλοποιηθεί και με τη χρήση όπλων, η Γερμανία δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε τέτοια ενέργεια", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. 

   

Η Γερμανία συμμετείχε μέχρι τώρα σε τρεις αποστολές του ΝΑΤΟ στο χώρο της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης "Active Endeavour" το ΝΑΤΟ επιτηρεί με τέσσερα έως πέντε Awacs, σε 24ωρη βάση, τον εναέριο χώρο στη Μεσόγειο. Επιπρόσθετα η φρεγάτα "Hamburg" με 206 άνδρες πλήρωμα και το αναγνωριστικό "Oker" με 82 άνδρες συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Η φρεγάτα "Luebeck" με 220 άνδρες και το αντιτορπιλικό "Datteln" με 40 άνδρες συμμετέχουν σε άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. 

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ