Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιαπωνία θα καταρρίψει το πύραυλο της Βόρειας Κορέας

23.03.2012 | 08:31
 Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας διέταξε σήμερα την ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα καταστρέψει τον πύραυλο τον οποίο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που απειληθεί το ιαπωνικό έδαφος.

   

"Διέταξα να προετοιμαστούν η ανάπτυξη των συστημάτων PAC-3 καθώς και πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis", είπε ο Ναόκι Τανάκα μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει ο στρατός στην καταστροφή του βορειοκορεατικού πυραύλου θα πρέπει να πάρει πρώτα την επίσημη εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Γιοσιχίρο Νόντα.

   

Οι ιαπωνικές αρχές φοβούνται μήπως ο πύραυλος ή τμήματα του πέσουν στο ιαπωνικό έδαφος.

   

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι ο πύραυλος θα εκτοξευτεί μεταξύ 12-16 Απριλίου από τη βάση Σοχάε της επαρχίας Τσολσάν. Το πρώτο τμήμα του θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην πορεία του ο πύραυλος θα περάσει πάνω από το αρχιπέλαγος της Οκινάβα που ανήκει στην Ιαπωνία.

   

Η απόφαση της Ιαπωνίας να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο δεν είναι πρωτοφανής. Το 2009 είχε λάβει τα ίδια μέτρα, όταν τότε η Πιονγκιάνγκ είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ