Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κλίντον διαψεύδει την ύπαρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου στην Ασία

11.04.2012 | 09:55

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον διαβεβαίωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να βρεθούν σε αντιπαράθεση με την Κίνα, διαψεύδοντας την ύπαρξη ενός νέου "Ψυχρού Πολέμου στην Ασία".

      "Δεν αναζητούμε νέους εχθρούς. Η Κίνα σήμερα δεν είναι Σοβιετική Ένωση. Δεν βρισκόμαστε στις παραμονές ενός νέου Ψυχρού Πολέμου στην Ασία", τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της στην Αμερικανική Ναυτική Ακαδημία σε προάστιο της Ουάσινγκτον.

      "Μια ακμάζουσα Κίνα είναι για το καλό της Αμερικής και μια ακμάζουσα Αμερική είναι για το καλό της Κίνας, όσο οι δύο χώρες ευημερούν με ένα τρόπο που ωφελεί όλη την περιοχή", επισήμανε.

      Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε πως αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία κατάφεραν να φτάσουν σε σημείο ευημερίας χάρη σε ένα σύστημα διεθνούς βοήθειας που εφαρμόστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

      Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι η Κίνα, παρά την οικονομική ευρωστία και τις φιλοδοξίες της, δεν έχει ποτέ αναλάβει πρωτοβουλία σε ευαίσθητα θέματα όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, αλλά και η υπερθέρμανση του πλανήτη.

      Η Κλίντον εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στις διάφορες πολιτικές αναλύσεις, ειδικά κινέζων πανεπιστημιακών, που κάνουν λόγο για μια αμερικανική παρακμή, τονίζοντας πως "απλώς δεν υπάρχει αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο".

      "Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την παγκόσμια δύναμη, τους πόρους και την αποφασιστικότητα να εμποδίσουν οποιαδήποτε επίθεση και να συσπειρώσουν τους συμμάχους γύρω από στόχους που εγγυώνται την σταθερότητα ευαίσθητων περιοχών", επισήμανε η ίδια.

      "Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία αντίστοιχος ρόλος με αυτόν που παίζουμε και αντίστοιχες ευθύνες με αυτές που έχουμε αναλάβει", κατέληξε.


 

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ