Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κύπρος ψάχνει χρήμα και στη Κίνα.Μυστικό ταξίδι υπουργού στο Πεκίνο

23.06.2012 | 13:54
Για το Πεκίνο αναχώρησε χθες το απόγευμα, έπειτα από προσωπικές οδηγίες του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του ΑΜΠΕ, καθώς για το συγκεκριμένο ταξίδι δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, η επίσκεψη του υπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα στοχεύει στην εξασφάλιση δανείου, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.
Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, στην Κίνα βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, σε μια προσπάθεια διερεύνησης και εντοπισμού επενδυτών, που θα καλύψουν μέρος της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η Λευκωσία αναμένει το «ναι» της Μόσχας για ρωσικό δάνειο, πριν προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης. Χθες το βράδυ ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι στόχος είναι να αποφύγει η Κύπρος τον Μηχανισμό Στήριξης, παρά ταύτα, όπως είπε «αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε επίσημα και θα τεκμηριώσουμε γιατί, πώς, αλλά και τι σημαίνει αυτό».

  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ