Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Lockheed Martin και οι εκσυγχρονισμοί P-3 Orion.

29.04.2011 | 06:06
Η Lockheed Martin παρέδωσε το δεύτερο αεροσκάφος P-3 Orion με τις βελτιώσεις του Προγράμματος Δομικού Εκσυγχρονισμού (Mid-Life Upgrade-MLU) στην Αμερικανική Τελωνιακή Υπηρεσία και Συνοριοφυλακή. Δομικό εκσυγχρονισμό που φιλοδοξεί να κάνει και στα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion του ΠΝ.
Το P-3 με τις νέες πτέρυγες εντάσσεται μαζί με το πρώτο αναβαθμισμένο Orion στην Αμερικανική Τελωνιακή Υπηρεσία και Συνοριοφυλακή, το οποίο ήδη επιχειρεί. Τα αεροσκάφη αυτά υποστηρίζουν σημαντικές αποστολές παρεμπόδισης τρομοκρατικών ενεργειών, τη παράνομη μετακίνηση ανθρώπων, τη παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπορίου εντός και πέρα των συνόρων των ΗΠΑ.
«Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Τελωνιακή Υπηρεσία και Συνοριοφυλακή και έχουμε δεσμευτεί να τους παρέχουμε οικονομικά συμφέρουσες λύσεις, ώστε να διατηρήσουμε τα P-3 σε ενεργό υπηρεσία τις επόμενες δεκαετίες» δήλωσε ο Ray Burick, Αντιπρόεδρος για τα προγράμματα P-3 της Lockheed Martin.
Το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού (Mid-Life Upgrade-MLU) της Lockheed Martin για τα P-3, παρέχει μια δοκιμασμένη, χαμηλού ρίσκου και οικονομικά συμφέρουσα λύση αντικαθιστώντας τις εξωτερικές επιφάνειες των πτερύγων του αεροσκάφους, και το οριζόντιο ουραίο σταθερό με υλικά νέας παραγωγής.
Το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού (Mid-Life Upgrade-MLU) αντικαθιστά όλη την βασική δομή του αεροσκάφους που παρουσίασε σημεία κόπωσης, με νέας σχεδίασης υλικά χρησιμοποιώντας ένα νέο κράμα μετάλλων το οποίο είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό σε διαβρώσεις, μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης των P-3. Το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού (Mid-Life Upgrade-MLU) καταργεί όλους τους τωρινούς πτητικούς περιορισμούς των αεροσκαφών και παρατείνει την υπηρεσιακή τους ζωή μέχρι 15,000 ώρες πτήσης, προσθέτοντας τουλάχιστον 20 χρόνια επιχειρησιακής χρήσης.
Το P-3 Orion αποτελεί το πρότυπο στα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και αναγνώρισης και χρησιμοποιείται για την ασφάλεια της χώρας, την αναγνώριση τυφώνων, για επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, για ανθρωπιστική βοήθεια, έρευνα και διάσωση, συλλογή πληροφοριών, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις  και πρόσφατα, για την παροχή βοήθειας στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και συλλογής πληροφοριών για την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ