Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Mαντίλα στη δεξίωση της επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας

29.10.2010 | 13:21
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
 
     Tην 87η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτάζουν σήμερα στην Τουρκία. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας συμμετέχει στους εορτασμούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.
    Όμως με τους εορτασμούς προκύπτουν και τα προβλήματα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιουλ στη δεξίωση που θα παραθέσει θα υποδεχθεί όλους τους κρατικούς λειτουργούς μαζί με την μαντιλοφορούσα σύζυγο του Χαγρουνισά. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο καθώς μέχρι σήμερα υπήρχαν δυο δεξιώσεις. Η πρώτη γίνονταν χωρίς συζύγους, όπου συμμετείχαν υπουργοί στρατιωτικοί και ο Γκιουλ φυσικά χωρίς τη σύζυγο του. Και το βράδυ υπήρχε η δευτερη που ήταν καλεσμένοι δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες όπου η Χαγρουνισά Γκιουλ υποδέχοντνα όλους τους καλεσμένους μαζί με τον σύζυγο της.
   Φέτος θα γίνει μια δεξίωση και έτσι η μαντίλα θα μπει στο επίσημο κρατικό πρωτόκολλο της Τουρκίας.
   Πάντως την ίδια ώρα της προεδρικής δεξίωσης , ο τουρκικός στρατό θα έχει τη δική του σε άλλο σημείο της Άγκυρας και δεν αναμένεται ο αρχηγός του στρατού να σφίξει το χέρι της μαντιλοφορούσας Χαγρουνισά.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ