Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μόσχα καταδικάζει τη νομιμοποίηση των εβραϊκών οικισμών από την ισραηλινή κυβέρνηση

26.04.2012 | 10:40

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την απόφαση του Ισραήλ να νομιμοποιήσει τους εβραϊκούς οικισμούς που είχαν ανεγερθεί χωρίς καν την άδεια των ισραηλινών αρχών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κρίνοντας ότι η ενέργεια αυτή θέτει σε κίνδυνο την επανάληψη των ισραηλινοαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.

"ΗΜόσχα δέχτηκε με σοβαρή ανησυχία την ανακοίνωση των αρχών του Ισραήλ για τη νομιμοποίηση του καθεστώτος των οικισμών Μπρουσίν και Ρεσελίμ στη βόρεια Δυτική Όχθη και Σανσάνα, στο νότο του παλαιστινιακού εδάφους", τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη θέση αρχών που καταδικάζει την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη", προσθέτει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

"Είναι φανερό ότι τα ισραηλινά αυτά μέτρα αντιβαίνουν στις δεσμεύσεις των πλευρών και θέτουν σε κίνδυνο τις πιθανότητες για την επανάληψη των ισραηλινοαλαιστινιακών επαφών στη βάση της διακήρυξης του Κουαρτέτου της 23ης Σεπτεμβρίου 2011", καταλήγει η ρωσική διπλωματία.

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία και ΟΗΕ) είχε ζητήσει τότε από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους "να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και να επικεντρωθούν στα θετικά μέτρα που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους για την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων".

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν προκειμένου να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων, την ανάληψη σειράς δεσμεύσεων από το Ισραήλ, κυρίως την αναγνώριση των συνοριακών γραμμών του 1967 ως βάση των συνομιλιών και το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ