Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μόσχα προβλέπει και χερσαία εισβολή στη Λιβύη.

24.03.2011 | 06:09
 Ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Πρίχοντο έκρινε σήμερα ότι πιθανώς να υπάρξει αναγκαιότητα να γίνει χερσαία επίθεση στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία "ήξερε τι έκανε" όταν επέλεξε να μην ασκήσει το βέτο που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

   

"Δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο και η επιχείρηση ενδέχεται να κρατήσει επί μακρόν" εκτίμησε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

    "Έχουμε όλοι συνείδηση ότι αργά ή γρήγορα, εάν οι αεροπορικές επιδρομές παραταθούν επ' αόριστο, δεν θα μπορεί να αποφευχθεί μια χερσαία επιχείρηση" , πρόσθεσε.

   

"Δεν χειροκροτήσαμε την στρατιωτική επέμβαση αλλά ούτε και θα αυτομαστιγωθούμε τώρα, γνωρίζαμε πολύ καλά τι κάναμε όταν προτιμήσαμε την αποχή από τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας" επισήμανε ο διπλωματικός σύμβουλος του ρώσου προέδρου.

   

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφαση για την επέμβαση προέρχεται από τις πράξεις του ίδιου του Μουάμαρ Καντάφι κατά του λαού του. Γι αυτό και η ηθική θέση αυτών που τον κτυπούν δεν είναι αξιοκατάκριτη" πρόσθεσε.

   

Οι δηλώσεις αυτές του διπλωματικού συμβούλου του Κρεμλίνου έρχονται έχουν μια αντίθεση με τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, που ζήτησε χθες την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ