Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΝΔ επιμένει ...εξωκοινοβουλευτικά στο ΥΕΘΑ

10.11.2011 | 20:59
Η επιμονή της ΝΔ να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά της στελέχη απομακρύνει τη πιθανότητα να είναι ο αντιπρόεδρός της Δημήτρης Αβραμόπουλος νέος ΥΕΘΑ.

 Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η πρώτη, ενενηντάλεπτης διάρκειας, σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη δομή της νέας κυβέρνησης.

   

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη πρώτη ενενηντάλεπτης διάρκειας, σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη δομή της νέας κυβέρνησης, μίλησε για δημιουργική συνεργασία και σημαντική πρόοδο, η οποία επετεύχθη. «Η συνάντηση ήταν ουσιαστική», είπε και τόνισε ότι «η ΝΔ θα συμμετέχει με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη της στη νέα κυβέρνηση».

Συνεπώς επιστρέφει ως πιθανό σενάριο το όνομα του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη,ο οποίος όμως εθεωρείτο καλή επιλογή για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,λόγω της προηγούμενης θητείας του στο υπουργείο επί κυβέρνησης Καραμανλή. 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεωργίου, μίλησε για ευχάριστη, αλλά και χρήσιμη συνάντηση και τόνισε ότι «ο ΛΑΟΣ θα συμμετέχει με αρκετά στελέχη στη νέα κυβέρνηση». Ερωτηθείς αν θα είναι δύο ή τρία, απάντησε: «Είναι αρκετά;».

   

Από την πλευρά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στη συνάντηση παραβρέθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Νίκος Αθανασάκης.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ