Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ουάσιγκτον θεωρεί το Μουμπάρακ ήδη παρελθόν.

30.01.2011 | 18:25
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα μιλώντας σε διάφορα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι επιθυμεί να δει να γίνεται με τάξη η μεταβίβαση εξουσίας στην Αίγυπτο. 

   

"Επιθυμούμε να δούμε να γίνεται με τάξη η μεταβίβαση της εξουσίας. Ζητάμε επίμονα από την κυβέρνηση Μουμπάρακ, που είναι ακόμα στην εξουσία (...) να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνει αυτού του είδους τη μεταβίβαση", δήλωσε η Κλίντον στο CBS. 

   

"Επίσης δεν θέλουμε να δούμε μία αλλαγή εξουσίας που δεν θα οδηγήσει στη δημοκρατία, αλλά στην καταπίεση και στο τέλος των προσδοκιών του αιγυπτιακού λαού", πρόσθεσε. 

   

Νωρίτερα η Κλίντον μιλώντας στο ABC είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί επαρκείς τις πολιτικές αλλαγές που ανακοίνωσε χθες ο Μουμπάρακ. "Δεν είναι καν η αρχή αυτού που πρέπει να γίνει, μίας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα με στόχο τις οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε ζητήσει και στις οποίες ο ίδιος ο πρόεδρος Μουμπάρακ αναφέρθηκε στο λόγο του" την Παρασκευή, επεσήμανε η αμερικανίδα υπουργός. 

   

Εξάλλου στη διάρκεια συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή "Meet the press" του NBC η Κλίντον υπογράμμισε ότι: "Το μήνυμα της Αμερικής παραμένει το ίδιο. Θέλουμε να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και αναμένουμε ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν τώρα". 

    Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα δεν έχει κάνει σε αυτό το στάδιο "καμία συζήτηση" για μία πιθανή αναστολή της αμερικανικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, διαβεβαίωσε η Κλίντον. 

  

  "Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με την αναστολή παροχής της βοήθεας", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός στο ABC. "Πάντα εξετάζουμε και αναθεωρούμε τη βοήθειά μας", υπογράμμισε.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ