Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ουάσινγκτον συγκρίνει το καθεστώς Άσαντ με "μαφιόζικη οικογένεια"

10.03.2012 | 08:52
Οι ΗΠΑ συνέκριναν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ με μια "οικογένεια της μαφίας" και συνέστησαν σε όσους την υποστηρίζουν ακόμη να "σκεφτούν δυο φορές" πριν υπακούσουν "στις εντολές να σκοτώσουν αθώους".

   

"Υπό το καθεστώς Ασαντ, η πολιτική εξουσία στη Συρία δεν ανήκει ούτε στο κοινοβούλιο, ούτε σε υπουργικό συμβούλιο, είναι συγκεντρωμένη στα χέρια ενός είδους οικογένειας της μαφίας", δήλωσε στον Τύπο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. 

   

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είχε διαδεχτεί τον πατέρα του Χαφέζ το 2000 ή στο γεγονός ότι ο αδελφός του Σύρου προέδρου, ο Μάχερ αλ-Ασαντ, κατηγορείται από τους αντικαθεστωτικούς ότι είναι ο βασικός αυτουργός της καταστολής. 

    Αν το καθεστώς Ασαντ "μοιάζει με μια οικογένεια της μαφίας, τότε ποιός είναι ο νονός;" ρώτησε ένας δημοσιογράφος. "Πιστεύετε ότι ο Ασαντ είναι τόσο πανούργος για να είναι ο αρχηγός;". 

   

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Ασαντ είναι ο πρόεδρος της χώρας και συνεπώς είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος" των βιαιοτήτων που μαίνονται στη χώρα και που έχουν προκαλέσει το θάνατο σχεδόν 8.500 ανθρώπων από τα μέσα Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

   

"Για το λόγο αυτό, το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή η οικογένεια είναι να παραδώσει την εξουσία", πρόσθεσε. 

   

"Όσοι στηρίζουν την οικογένεια αυτή, που υπακούουν ακόμη στις εντολές να σκοτώνουν αθώους, πρέπει να σκεφτούν δύο φορές αυτό που κάνουν, το αίμα που έχουν στα χέρια και πρέπει να κάνουν μια άλλη επιλογή", επισήμανε η Νούλαντ.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ