Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πολωνία θα φτιάξει τη δική της αντιπυραυλική ασπίδα

09.08.2012 | 00:15
Η Πολωνία θα δημιουργήσει τη δική της αντιπυραυλική αμυντική ασπίδα, κατά την επόμενη δεκαετία, που θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Στάνισλαβ Κόζιε.
«Η αντιπυραυλική άμυνα είναι μία από τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων» , είπε ο Κόζιε, προσθέτοντας ότι το σύστημα αναμένεται να κατασκευαστεί κατά τα επόμενα 10 χρόνια από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ασπίδα θα είναι μέρος ενός συστήματος του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν θα σημάνει ότι η Πολωνία θα εγκαταλείψει την κατασκευή της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας.
«Αν θέλουμε να έχουμε στρατό, θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός. Οι πυραυλικές απειλές αποτελούν περίπου το 80% όλων των κινδύνων» είπε ο Κόζει για να προσθέσει. «Αν ένας πύραυλος εκτοξευτεί προς την κατεύθυνσή μας, κανείς δεν θα τον καταρρίψει. Έχουμε ένα πολύ αδύναμο σύστημα αεράμυνας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οφείλουμε την ανάπτυξη του δυναμικού μας για την καταπολέμηση του εναέριου κινδύνου».
Το σχόλιο του επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας ήρθε εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων των Πολωνών κατά της απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα να υποβαθμίσει την αντιπυραυλική ασπίδα που ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους είχε προγραμματίσει να δημιουργηθεί στην Πολωνία και την Δημοκρατία της Τσεχίας.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μίτ Ρόμνεϊ ο οποίος επισκέφθηκε την Πολωνία τον περασμένο μήνα, επέκρινε επίσης τα σχέδια του Ομπάμα . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ