Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΣΣΕ δεν είναι...νηπιαγωγείο!Ζητείται σοβαρότης στο θέμα του Εύελπι

13.12.2011 | 00:01
Έχει χαθεί…η μπάλα με το θέμα του Εύελπι ,ο οποίος κατηγορείται για όσα έγιναν στο Αμφιθέατρο της ΣΣΕ μετά από εκδήλωση για το Πολυτεχνείο.

Η ΣΣΕ,το ΓΕΣ, ο στρατός έχει τις δικές του διαδικασίες ,τα δικά του κριτήρια και φυσικά τους δικούς του μηχανισμούς για να κρίνουν τέτοιου είδους περιστατικά και να βγάλουν συμεπράσματα. Έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε. Η ΣΣΕ δεν είναι …νηπιαγωγείο για να έχουν οι “άτακτοι” μαθητές την υποστήριξη συγγενών ,φίλων και δασκάλων,που λένε πόσο καλά παιδιά είναι.

Απ΄ αυτή την άποψη μας έκανε εντύπωση η παρουσία καθηγητή της ΣΣΕ στο γραφείο του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά,με θέμα…τον Εύελπι!!!
Ο Αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος πήγε στο γραφείο του Α/ΓΕΣ και συζήτησε μαζί του το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Εύελπι! Αντιγράφουμε  από το ekeo.gr απ΄ όπου πήραμε και τις σχετικές φωτογραφίες της συνάντησης:

“Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής της ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα της ΣΣΕ. Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ δήλωσε ότι δίνει μεγάλη σημασία στη επίδοση των Ευελπίδων στα ακαδημαϊκά μαθήματα καθώς και στην όλη τους διαγωγή εντός του αμφιθεάτρου κατά την διάρκεια της διδασκαλίας. Η διαγωγή των Ευελπίδων καθώς και όλη η συμπεριφορά τους ενώπιον των καθηγητών της Σχολής Ευελπίδων αποτελεί δείκτη ακεραιότητας χαρακτήρα δήλωσε ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ στον Καθηγητή Θ. Λιόλιο.


Για την περίπτωση του Αρχηγού των Ευελπίδων Εύελπι Χρήστου Φαραντάτου ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε στον κ. Αρχηγό ΓΕΣ ότι η διαγωγή του Εύελπι υπήρξε πάντα εξαιρετική ενώ δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στο αμφιθέατρο και στις αίθουσες διδασκαλίας. Αντιθέτως υπήρξε πάντα επιμελής και προβλεπόμενος και μάλιστα καλούσε τους συναδέλφους του να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών. Στις συζητήσεις που γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια του μαθήματος ουδέποτε ο συγκεκριμένος Εύελπις προέβαλε αντιδημοκρατικές απόψεις – αντιθέτως μάλιστα οι απόψεις του δείχνουν άτομο με ελεύθερο πνεύμα και υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Η άποψη του Καθηγητή Θ. Λιόλιου είναι ότι η πράξη του Εύελπι αν και άστοχη και παρεξηγήσιμη οφείλεται σε νεανικό αυθορμητισμό και στην κόπωση μιας μακράς εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ ανέφερε ότι έχει ζητήσει την άποψη ακόμη και του ιερέα της Σχολής Ευελπίδων που γνώριζε και εξομολογούσε τον Εύελπι ενώ θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν όλες τις πληροφορίες για το επεισόδιο και θα ενημερώσει τους αρμοδίους Υπουργούς για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν”.

Αν όλα όσα γράφονται είναι πραγματικά,τότε έχουμε μερικά ερωτήματα που θα πρέπει το ΓΕΣ να μας τα απαντήσει:

•Με ποια λογική καλείται ένας από τους καθηγητές που γνωρίζουν τον Εύελπι να πει την άποψή του γι΄ αυτόν; Με βάση ποια προβλεπόμενη διαδικασία;

•Κι αν αυτό είναι λογικό,γιατί δεν καλούνται και οι υπόλοιποι καθηγητές να πουν την άποψή τους, η οποία προφανώς θα είναι εξίσου θετική;

•Ο Α/ΓΕΣ κάνει τη δική του προσωπική έρευνα,ρωτώντας ακόμη και τον παπά της ΣΣΕ;

•Κι αν δεχτούμε ως απολύτως λογικό ο Α/ΓΕΣ να κάνει τέτοιου είδους έρευνα,μιλώντας με όποιον γνωρίζει κάτι για τον Εύελπι,γιατί πρέπει να το διαφημίζει με φωτογραφίες;

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τα όσα έχουν γραφτεί να μην αποδίδουν ακριβώς τη πραγματικότητα.Αλλά γι΄ αυτό πρέπει να μας ενημερώσει το ΓΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολη η συζήτηση Δρίτσα-Ραγκούση για τη ΣΣΕ στη Βουλή. Βίντεο

Ντοκουμέντο:δημοσίευμα του 1982 που δείχνει ότι η ιστορία στην ΣΣΕ επαναλαμβάνεται

Αξιωματικοί ο εύκολος στόχος.΄Αρθρο του Δρ.Ι.Παρίση

Επικίνδυνα "πολιτικάντικα" παιχνίδια με τις ΕΔ

Τι σχέση έχει η παρέλαση της Θεσσαλονίκης με τον Εύελπι.Δείτε το  βίντεο

Τα αναπάντητα ερωτήματα μετά το θέμα στη ΣΣΕ

Θέλουμε να διορθώσουμε ή να διαλύσουμε τη ΣΣΕ.Ας αποφασίσουμε!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ