Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Telegraph βγάζει «ήρωα της χρονιάς» τον Γ. Παπανδρέου. Διαβάστε γιατί...

25.12.2011 | 09:01
Σε περίοπτη θέση στον ετήσιο κατάλογο της Daily Telegraph με τις προσωπικότητες της χρονιάς που έπαιξαν θετικό ή αρνητικό ρόλο στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα καταλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, για την αποτυχημένη αλλά ηρωική - κατά την βρετανική εφημερίδα - απόπειρα να θέσει σε δημοψήφισμα την απόφαση της Συνόδου των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία επειδή αποπειράθηκε να προσφύγει στους δημοκρατικούς θεσμούς», υποστηρίζει η Daily Telegraph. «Πιεζόμενος από παντού να αποδεχθεί τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που του επέβαλλαν οι Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου είπε "εντάξει" αλλά μόνο μετά από δημοψήφισμα».

«Παραμένει ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που έθεσε το κεφάλι του επί πίνακι γιατί επικαλέστηκε το αυτονόητο: την προσφυγή στον λαό του ώστε να αποφανθεί εκείνος για το μέλλον του. Το δημοψήφισμα Το δίδυμο των δεν πραγματοποιήθηκε, προσέκρουσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία επέβαλε την παρούσα τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ωστόσο, το μήνυμα του διαγγέλματος Παπανδρέου, παραμένει», καταλήγει η Telegraph.

Στους ήρωες της χρονιάς, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, συγκαταλέγονται ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μερβιν Κινγ, και η Κριστιν Λαγκαρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ Στους «κακούς» της χρονιάς ξεχωρίζουν το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί και ο Τζέιμς Μέρντοκ.


Deutsche Welle


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Τραμπούκοι της Ευρώπης Μέρκελ-Σαρκοζί"! Άρθρο των Financial Times

NY Times: Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα 

ΣΧΟΛΙΑ