Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία αρνείται μεσολάβηση ΗΠΑ για τη κρίση με το Ισραήλ.

17.09.2011 | 20:35
Η Τουρκία δεν χρειάζεται τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης που έχει ξεσπάσει με το Ισραήλ, όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. 

   

"Δεν χρειαζόμαστε μεσολάβηση (...) με κανέναν τρόπο", δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ικόνιο όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα οι ΗΠΑ να επέμβουν στη διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο. 

   

"Δεν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που χρειάζεται μεσολάβηση. Τα αιτήματα της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα" για τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ, πρόσθεσε. 

   

Εξάλλου ο Νταβούτογλου υπενθύμισε ότι το θέμα ενδέχεται να αναφερθεί στη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

   

"Αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τη θέση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα είναι σίγουρα οι αμερικανοί αξιωματούχοι", υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ