Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία "ποντάρει" στον αμερικανικό παράγοντα για τη κρίση με το Ισραήλ.

12.09.2011 | 00:52Η Τουρκία ποντάρει πολλά στον “αμερικανικό παράγοντα” και στην παρέμβασή του,αν η κρίση με το Ισραήλ,ξεφύγει από την διπλωματική αντιπαράθεση και περάσει στο πεδίο της ένοπλης σύγκρουσης.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες , δεν θα αφήσουν την Τουρκία και το Ισραήλ να εμπλακούν σε μια ένοπλη σύγκρουση”, λέει ο καθηγητής Hasan Koni, ειδικός σε θέματα διεθνών σχέσεων,μιλώντας στη ΧΟΥΡΙΕΤ.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστηρίζει μάλιστα ότι “η διοίκηση Ομπάμα έχει μια συγγένεια με τον αραβικό κόσμο και αυτό επηρεάζει την πολιτική της”.

Βέβαια ο καθηγητής επισημαίνει τις λάθος εκτιμήσεις της τουρκικής διπλωματίας:
“Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τη δύναμη του ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης [ΑΚΡ] έλεγε τις προάλλες στην τηλεόραση ότι το τουρκικό λόμπι λειτουργεί πολύ καλά και ότι το ισραηλινό λόμπι δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή. Αν υπάρχει μια τέτοια αντίληψη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στο Παλαιστινιακό ζήτημα λόγω του φόβου αυτού του λόμπι”. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ