Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αιματηρή σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων σε αριθμούς. Πόσοι άμαχοι σκοτώνονται από τις δύο πλευρές

21.03.2012 | 05:01
    Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση σημείωσε σημαντική αύξηση το 2011, όπως αναφέρεται σε έκθεση ισραηλινής οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Το 2011 οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σκότωσαν 115 Παλαιστίνιους. Οι περισσότεροι από αυτούς (105) σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και ανάμεσά τους βρίσκονταν 37 άμαχοι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της οργάνωσης B'Tselem.

    Αντίστοιχα το 2010, 80 Παλαιστίνιοι είχαν χάσει τη ζωή τους, οι 68 από αυτούς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δευκρίνισε ότι οι 18 από αυτούς ήταν άμαχοι.

    Παράλληλα το 2011 αυξήθηκε και ο αριθμός των Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους, επισημαίνει η B'Tselem.

    Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Δεκεμβρίου του 2011 οι Παλαιστίνιοι σκότωσαν 11 ισραηλινούς πολίτες, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι και τρία του παιδιά, που δολοφονήθηκαν τον Μάρτιο του 2011 σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη.

    Αντίθετα, το 2010, πέντε ισραηλινοί πολίτες, δύο ξένοι πολίτες και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ είχαν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

    "Φέτος μπήκαμε στο 45ο έτος από την έναρξη της ισραηλινής κατοχής (...), αυτό που θα ήταν μία προσωρινή κατάσταση έχει πλέον παγιωθεί χωρίς να μπορούμε να το δούμε να τελειώνει", σημειώνει η B'Tselem στην έκθεσή της.

    "Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συνυφασμένες με οποιαδήποτε στρατιωτική κατοχή και η διάρκεια της ισραηλινής κατοχής το μόνο που κάνει είναι να τις επιδεινώνει", δήλωσε η διευθύντρια της B'Tselem Τζέσικα Μόντελ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ