Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντιπολίτευση καλεί σε ανυπακοή στη Αίγυπτο, η κυβέρνηση βγάζει το στρατό σε όλη τη χώρα

09.02.2012 | 12:30
   Η υποστηριζόμενη από τους στρατιωτικούς κυβέρνηση της Αιγύπτου ανέπτυξε στρατεύματα σ' ολόκληρη τη χώρα, αναφέρουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η αντιπολίτευση καλεί σε πολιτική ανυπακοή ασκώντας πίεση για να μεταβιβαστεί η εξουσία σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

    Περισσότερες από 30 οργανώσεις διαμαρτυρίας υποστηρίζουν την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής που πρόκειται να αρχίσει το Σάββατο, κατά την πρώτη επέτειο της εκδίωξης του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία.

    Θωρακισμένα οχήματα είναι αναπτυγμένα έξω από σημαντικούς κρατικούς θεσμούς, καθώς και έξω από το αεροδρόμιο του Καΐρου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ Άκμπαρ".

    "Η ανάπτυξη έχει στόχο να κάνει το κοινό να αισθάνεται ασφαλές μετά τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από πρόσφατα περιστατικά βίας", δήλωσε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Η αντιποίτευση έχει κατηγορήσει τις ένοπλες δυνάμεις ότι ενορχήστρωσαν τα επεισόδια που οδήγησαν στο θάνατο 74 ανθρώπων, την περασμένη εβδομάδα σ' ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ