Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η άποψη ενός στρατηγού για όσα έγιναν στο ΥΕΘΑ.

01.10.2011 | 11:09

Μεταφέρουμε την άποψη του στρατηγού Δ. Αλευρομάγειρου ,όπως τη δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο.Αξίζει να τη διαβάσετε και να τη σχολιάσετε αν θέλετε. Οι απόψεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον.

"Όταν πέρυσι μια μικρή ομάδα αξιωματικών έκανε μια 'πορεία" από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα για να εκφράσει την αντίθεση του προς την Κυβέρνηση [της χειρότερης , πιστεύω, που είχε ποτέ η Πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε την κατοχική του Τσολάκογλου και την αθλιότητα της χουντικής  67-74 που σε τελευταία ανάλυση ευθύνεται βαρύτατα για τον ακρωτηριασμό της Κύπρου μας] εξέφρασα την πλήρη αντίθεση μου και εδέχθην την μήνιν ορισμένων- καλοπροαιρέτων έστω-αλλά αγνοούντων πλήρως τη νοοτροπία των στρατιωτικών.
 
Όταν προ ολίγων ημερών ανεκοινώθη η ίδρυση "κόμματος αποστράτων" πάλι από μια ομάδα αποστράτων εξέφρασα την αντίθεση μου λέγοντας οτι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κόμμα αλλά δεν έχει το δικαίωμα επειδή είναι απόστρατος ο ίδιος, να το βαφτίζει κόμμα αποστράτων...
 
Προ ολίγων ημερών πολλοί με ρώτησαν αν θα συμμετάσχω σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω του κτιρίου του ΥΕΘΑ.
Προσπάθησα -ανεπιτυχώς- να τους πείσω ότι είναι λανθασμένη ενέργεια και θα καταλήξει σε βάρος του συνόλου των αποστράτων και ενδεχομένως σε ενα καταιγισμό ύβρεων εκ μέρους του κακή τη μοίρα μειρακίου και πλήρως ακαταλλήλου για την τιμητική θέση του ΥΕΘΑ ,Κυρίου Μπεγλίτη.
 
Και συνέβησαν αυτά που συνέβησαν και αντι έστω να απαντήσει ο κ. ΥΕΘΑ στα όποια αιτήματα προέβαλε η ομάδα αυτή των αποστράτων, άρχισε τις συνήθεις ύβρεις και μετατόπισε το θέμα στην παραβίαση της πύλης του στρατοπέδου [κακώς κάκιστα οι εκ των συγκεντρωθέντων ελάχιστοι προεβήσαν στην αλγεινή ενέργεια να χειροδικούν εναντίον των φρουρών της πύλης για να εισβάλουν στο πρώην σπίτι τους...]
 
Ερωτω τους αγαπητούς συνάδελφους που οι τραγικές για τη χωρα μας καταστάσεις έφεραν αυτή την "Κυβέρνηση" στην πλήρη απαξίωση ολόκληρου του Λαού και συνεπώς και ημών των αποστράτων,
 
Μπορείτε να φανταστείτε να μετέχει σεν μια τέτοια εκδήλωση  ο  Στρατηγός Γιώργος Κατσιμητρος[υιος του στρατηγού της Νίκης του Καλαμα το 1940, Χαράλαμπους Κατσιμητρου] ο Μιχάλης Βενετάκής [ο περίφημος Στρατηγός των καταδρομών, που έλαμψε ως Διοικητής στη Σχολή των Ευελπιδων] , οι Στρατηγοι, Μιλτιάδης Λάσκαρης και  Βασίλης Κουρκαφας[αμφότεροι αστέρες των Καταδρομών και ο δεύτερος από τους πλέον έντιμους Αρχηγούς του Επιτελείου, η ο επίσης καταδρομέας Στρατηγος Γιωργος Καρουσος , πάντα στη πρώτη γραμμη του πυρός  σε όλες τις μάχες της Πατρίδας, η για σήμερα τον Ναύαρχο Νίκο Παππά; [παραλείπω πολλά ονόματα αλλά πλην του Ναύαρχου Παππά ανέφερα τελείως ενδεικτικά ορισμένους απο αυτούς που δεν ειναι πλέον μαζυ μας]
 
Κάποτε οι Αξιωματικοί μαζεύονταν στου Ζαχαράτου και αποφάσιζαν και έκαναν και απο ενα κίνημα. Είμαι τελείως αντίθετος με αυτή την τότε συμπεριφορά αλλά είχε και κάποια λεβεντιά μεχρι που ηρθε η ξενόφερτη χούντα του 67 και ελάχιστοι ΑΝΑξιωματικοι κατέστρεψαν την Πατρίδα και ακρωτηριάσαν την Κύπρο και έφεραν στο χαμηλότερο επίπεδο το κυρος των πραγματικών αξιωματικών, η πλειοψηφία των όποιων μόνο ναυτία ένοιωθε με αυτό το χουντικό προδοτικό κατάντημα.
 
Πέρασε καιρός για να αποτινάξουμε από πάνω μας αυτό το αγος και φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα της πλήρους πενίας , εν μέσω της πενίας όμως ολόκληρου του Λαού..
 
Όμως αυτή η συγκέντρωση -όσο και αν τα αιτήματα ήταν απόλυτα σωστά- μόνο καλό δεν έκανε στους συγκεντρωθέντες, έπληξε δε για άλλη μια φορά το κύρος των αξιωματικών γενικως και ηταν βούτυρο στο ψωμί του πλέον ακατάλληλου από συστάσεως ελληνικού κράτους και κακή τη μοίρα σημερινού ΥΕΘΑ.
 
Δημητρης Αλευρομαγειρος  
[απο τις πληροφορίες που εχω οι συγκεντρωθέντες ηταν περιπου 800-1000 και την πυλη παραβίασαν περιπου 100.
Υπ οψη οτι μονον στο Λεκανοπεδιο ο αριθμος των αποστρατων υπερβαινει τους 80.000...]"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΥΕΘΑ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ