Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αποστολή τουρκικού στολίσκου στη Γάζα ,κινητοποιεί και τις ΗΠΑ.

17.06.2011 | 06:21
Διαστάσεις αμερικανο-τουρκικής αντιπαράθεσης παίρνει η επιμονή της Άγκυρας να επαναλάβει το εγχείρημα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με πλοίο.

Ο αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόϊς Μάρκ Κίρκ, ζητά από την αμερικανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον της Άγκυρας. Ο γερουσιαστής προτείνει να δώσει η Ουάσινγκτον ναυτική υποστήριξη στο Ισραήλ, να γίνει σαφές στον κ.Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα λογοδοτήσει και τέλος χαρακτρίζει την μη κυβερνητική οργάνωση που έχει αναλάβει την επιχείρηση,ούτε λίγο,ούτε πολύ τρομοκρατική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ επανέλαβε τη γνωστή θέση ότι η αποστολή του στολίσκου δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική κυβέρνηση.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ... καταστήσει σαφές στους Τούρκους [πρωθυπουργό] Ερντογάν ότι η Τουρκία θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε ενέργειες που υποστηρίζουν ή επιτρέπουν την ΙΗΗ να ξεκινήσει στολίσκο του ", αναφέρει η έκθεση.

Η αποστολή των τουρκικών πλοίων είχε προγραμματιστεί στις 31 Μαίου. Αναβλήθηκε όμως χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ημερομηνία απόπλου.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ