Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "φάμπρικα" των εξοπλισμών έκλεισε! Ποιοι ενοχλούνται και γιατί

15.08.2012 | 11:01

Ενοχλήθηκαν σφόδρα ορισμένοι στην Αθήνα από άρθρο του συνήθως εχθρικού για την Ελλάδα Der Spiegel, σχετικά με τα παράδοξα των ΕΔ,στα οποία πολύ συχνά έχει αναφερθεί το Onalert.

Σε άρθρο του δημοσιογράφου Γεώργιου Χρηστίδη με τον τίτλο: German 'Der Spiegel' Attacks Corrupt Greek Army" το γερμανικό Σπίγκελ,με κάποιες ανακρίβειες κάνει αναφορά στα “τρελά και παράξενα” των ΕΔ ,τα οποία πράγματι μας κοστίζουν χρήματα και τα οποία καμία κυβέρνηση ,υπουργός και Αρχηγός δεν έχει τολμήσει να αγγίξει.

Η εξήγηση για την ατολμία δίνεται από τις έξαλλες αντιδράσεις ακροδεξιών και περιθωριακών κονδυλοφόρων ,”αλεξιπτωτιστών” στο χώρο της Άμυνας οι οποίοι αρνούνται να αντιμετωπίσουν την σκληρή γι΄ αυτούς πραγματικότητα: η “φάμπρικα” των ΕΔ έκλεισε! Σ’ όλα τα επίπεδα.

Και ειδικά στους εξοπλισμούς.

Το δημοσίευμα του Der Spiegel, “ξεχνά” βέβαια να αναφερθεί στα δισεκατομμύρια χρέους που μας φόρτωσαν οι Γερμανοί για να αγοράσουμε όπλα αμφιβόλου ποιότητας ,όπως αποδείχτηκε,αλλά περιλαμβάνει και πολλά στοιχεία για τις ελληνικές ΕΔ τα οποία είναι ανώφελο να παριστάνουμε ότι δεν τα γνωρίζουμε και ότι δεν πρέπει να μας απασχολούν.

•Είναι ψέμμα ότι έχουμε εκατοντάδες αχρείαστα στρατόπεδα να λειτουργούν μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους βουλευτές;
•Είναι ψέμμα ότι έχουμε “περίσσευμα” στρατηγών και έλλειμμα στρατιωτών;
•Είναι ψέμμα όσα αναφέρει το δημοσίευμα για μεταφορές οχημάτων σε αποστάσεις 570 χιλιομέτρων για να επισκευαστούν;
•Είναι ψέμμα -μια και κόπτονται οι όψιμοι “πατριώτες” για τα επιχειρησιακά- ότι αν συμβεί κάτι θα πρέπει τα Zubr -όποια μπορούν να πλεύσουν- να φύγουν από το ναύσταθμο για να πάνε στο Βόλο και να πάρουν τις δυνάμεις πεζοναυτών;
•Είναι ψέμα ότι δαπανήσαμε 14 δις ευρώ για εξοπλισμούς από το 1996 και τη κρίση των Ιμίων και δεν διαθέτουμε καν ελικόπτερα για τη μεταφορά των -κατά τ΄ άλλα- δυνάμεων ταχείας αντίδρασης;
•Είναι ψέμμα ότι κάποιοι διακαώς επιθυμούν να ζήσει η χώρα κι άλλα Ίμια για να ανοίξει πάλι η “φάμπρικα” των εξοπλισμών,χωρίς σχέδιο,χωρίς στόχο και κυρίως χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο;

Πάρα πολλοί πλούτισαν με τους εξοπλισμούς. Πολλές “καμινάδες” σηκώθηκαν σε βόρεια και νότια προάστια. Πολλά …Cayenne και σπορ Mercedes αγοράστηκαν. Φθάνει. Δεν θα γεμίσουμε κα τα ρεζερβουάρ οι φορολογούμενοι πολίτες.

Όσοι τα αγόρασαν με μαύρο χρήμα, εκβιασμούς και απειλές …ας καταθέσουν πινακίδες. Κι ας επιστρέψουν στα…σεμνά Fiat Panda που χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που τα πράγματα γίνονταν “σκούρα”.

Όπως και τώρα. 

Αυτά ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ