Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άγκυρα καταγγέλει τα φαινόμενα ρατσισμού κατά Τούρκων στο Βέλγιο.

15.04.2011 | 05:34
Τις "ρατσιστικές" και "ξενοφοβικές" εκδηλώσεις που σημειώθηκαν στο Βέλγιο με αφορμή το συνέδριο του φλαμανδικού κόμματος της άκρας δεξιάς Vlaams Belang καταδίκασε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

   

«Οι πινακίδες που εμφανίστηκαν στο συνέδριο και εξωθούσαν για την απομάκρυνση των Τούρκων από την Ευρώπη έχουν καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο στην Άγκυρα. 

   

Οι εκδηλώσεις αυτές που καταδικάζονται απερίφραστα από την Άγκυρα δεν δε βοηθούν την ένταξη της τουρκικής κοινότητας στη βελγική κοινωνία και συνιστούν κατάφωρη αδικία σε βάρος της, γιατί παραβλέπουν τη σημαντική συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα της χώρας. 

   

«Αυτό το είδος της ρατσιστικής ξενοφοβικής συμπεριφοράς δεν θα πρέπει να επιτραπεί στη σημερινή Ευρώπη», αναφέρει ανακοίνωση και υπενθυμίζει την «πικρή ιστορική εμπειρία της Ευρώπης στα θέματα αυτά».

   

«Αυτού του είδους η ρατσιστική προπαγάνδα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» προσθέτει η ανακοίνωση και καλεί τις βελγικές αρχές «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα». 

   

«Οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να κρατήσουν υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι ο βελγικός λαός θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε όσους --για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους-- παραβλέπουν τη σοβαρότητα των ξενοφοβικών προπαγανδιστικών δραστηριοτήτων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ