Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άγκυρα πιστεύει ότι σε 15 ημέρες ο Άσαντ θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

10.08.2011 | 16:26
 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι οι αρχές της Συρίας θα προωθήσουν μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες.

   

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη Δαμασκό, ο Τούρκος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα έδωσε ένα "σαφές μήνυμα" στη Συρία να σταματήσει την αιματοχυσία.

   

Ο Ερντογάν, πρώην στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε στη Δαμασκό ότι η βία πρέπει να σταματήσει. "Στη Συρία το κράτος στρέφει τα όπλα εναντίον του λαού του.

Το μήνυμα της Τουρκίας στον Άσαντ είναι σαφές: σταματήστε κάθε είδους βία και αιματοχυσία", υπογράμμισε.

   

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε την Τρίτη με τον Άσαντ με τον οποίο είχε μαραθώνιες συνομιλίες συνολικής διάρκειας έξι ωρών.

   

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως ελπίζει ότι ο Άσαντ θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες για να προωθήσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

   

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Δαμασκό επισκέφθηκε σήμερα την πολιορκημένη Χάμα και ανέφερε ότι τα άρματα μάχης και οι δυνάμεις ασφαλείας αποχωρούν από την πόλη.

   

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις κατά των πρεσβειών της Γαλλίας και των ΗΠΑ στη Δαμασκό επειδή οι πρεσβευτές των δύο χωρών επισκέφθηκαν την πόλη Χάμα χωρίς να πάρουν άδεια από τις αρχές.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ