Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η κρίση έφερε "το τέλος του πολιτικού ευνουχισμού και της αφωνίας των στρατιωτικών"

04.09.2012 | 00:28
Γράφει ο Ιδομενέας

Το ″τέλος εποχής″, με αιτία την οικονομική κρίση , για τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης σηματοδοτεί και τον τερματισμό του πολιτικού ευνουχισμού και της αφωνίας που είχαν επιβάλλει - κύρια- οι πολιτικοί στους στρατιωτικούς,...ως αναγκαίο μέτρο φρονηματισμού και πολιτικής  περιθωριοποίησης, θεωρώντας τους συλλήβδην επικίνδυνους φορείς  "ιδεών"  της επτάχρονης δικτατορίας. 

 Όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι η πολιτική ζωή της χώρας μας εισέρχεται σε μια καινούργια φάση , το τοπίο αλλάζει άρδην , τα πολιτικά κόμματα αμφισβητούνται και οι "πολίτες-ψηφοφόροι" βρίσκονται σε τραγική αδυναμία να αυτοπροσδιοριστούν πολιτικά,   βιώνοντας τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, απογοήτευση για τους πολιτικούς ταγούς, που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν .

Η κρίση εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης στις αποτυχημένες πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο στην σημερινή κατάσταση επηρεάζει προφανώς άμεσα και τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων .
Το ηθικό του ανθρωπίνου δυναμικού τα τελευταία 2 χρόνια δέχεται απανωτά χτυπήματα , ενώ τα πολιτικά κόμματα   διαγκωνίζονται για το ποιο θα εμφανίζεται πιο κοντά του ,     εμπαίζοντας  το, αφού τελικά καλείται  να πληρώσει τα "σπασμένα" της εσκεμμένης κακοδιαχείρισης τους, από τους πενιχρές αποδοχές του , με   μείωση τους πάνω από 37% από το 2009 .

Οι στρατιωτικοί το τελευταίο διάστημα, για πρώτη φορά δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους , χωρίς να λογαριάζουν συνέπειες. Μιλούν και γράφουν και το κάνουν όντας εν ενεργεία, μη,  περιμένοντας την αποστρατεία τους   για να "τα πουν" εκ του ασφαλούς, γιατί ο θυμός τους ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας, βιώνοντας στο πετσί τους, μαζί με τη μη "βολεμένη" Ελληνική κοινωνία, τη  κατάφωρη  αδικία , που τους επιβάλλεται ! Πέραν των άλλων όμως,  δείχνουν υγιείς προθέσεις να αποδεσμευτούν από τα όποια "δεσμά" τους κράταγαν καθηλωμένους στα "φαντάσματα" του παρελθόντος , για να αγωνιστούν, ως μέρος του Ελληνικού λαού, για το μέλλον των παιδιών του, στο ιδιαίτερα   απαιτητικό "πεδίο" του 21ου αιώνα, που διανοίγεται ήδη εμπρός του !     

 

ΣΧΟΛΙΑ