OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η «μαύρη επέτειος» του Αττίλα από τη πλευρά των εισβολέων Τούρκων

20/07/2012 - 00:23
Share on FacebookShare on Twitter

Δυο εκτενείς αναφορές με αφορμή την μαύρη  επετείου από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο ανέβασε το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων  ΑΝΑΤΟΛΟΥ στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Σε σχετική δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου γινεται εμφανές το άγχος και  η αγωνία της Άγκυρας από την τάση μεγάλης μερίδας των Τουρκοκυπρίων που προσβλέπουν στην ‘ασκηση της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και η εξ αυτής προσπάθεια τοθ κ. Αταλάι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  τάζοντας συνεχές …νταβατζιλίκι!

Στην πρώτη ανάρτηση  με τίτλο «Η 20η Ιουλίου σημαίνει λαμπρό μέλλον για τους Τουρκοκύπριους» γίνεται αναφορά στις »εορταστικές εκδηλώσεις» που ήδη ξεκίνησαν στην «ΤΔΒΚ» με  κανονιοβολισμούς και  τηλεοπτικό διάγγελμα του  τουρκοκύπριου ψευδο- »προέδρου» Έρογλου.  «Βρισκόμασταν σε σκοτεινό πηγάδι αλλά φτάσαμε σε λαμπρό μέλλον, μόνιμη ελευθερία και ελπίδα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» της 20ης Ιουλίου, 1974»υποστηρίζει θρασύτατα  στο διάγγελμα.

Στην δεύτερη ανάρτηση με τίτλο «Αντιπρόεδρος κυβέρνησης : το μέλλον της «ΤΔΒΚ»  είναι συνδεμένο με την Τουρκία»  γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του’ αντιπροέδρου της τουρκικής  κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι,  ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον πρέσβη της «ΤΔΒΚ» στην Άγκυρα με αφορμή  την 38η μαύρη επετειο της εισβολής και έναρξη της κατοχής από τον Αττίλα.

Ο Αταλάι δήλωσε ότι θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην «ΤΔΒΚ» για τον εορτασμό της επετείου, που αρχίζουν αύριο Παρασκευή.  Τόνισε δε ότι ,  «Το μέλλον της Κύπρου είναι συνδεμένο με την Τουρκία». Η ζήτηση για νερό των Τουρκοκυπρίων καλύπτεται από την Τουρκία. Θα καλύψουμε και τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια, είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής των Τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος στις σχέσεις  της «Νότιας Κύπρου» – έτσι αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και Προεδρεύουσα της ΕΕ αυτό το 6μηνο –  με την «ΤΔΒΚ» είπε ότι «ως Τουρκία απαιτούμε ισότιμη , δίκαιη, αμοιβαία και ομοσπονδιακή δομή». 
 Αναφερόμενος στην Προεδρία της ΕΕ που ασκείται από την Κύπρο, ο Αταλάι είπε : «Λέμε σε όλους τους Τουρκοκύπριους πολίτες  να μην ανησυχούν για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων διότι η Τουρκία είναι και θα είναι στο πλευρό της «ΤΔΒΚ» και πάντα τους στηρίζουμε. Δεν θα υπάρξουν παραλήψεις, δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Το σημαντικότερο στοιχείο της «ΤΔΒΚ»  είναι η οικονομική της μεγέθυνση και ανάπτυξη».
 

Tags: ΑΤΤΙΛΑΣΕΙΣΒΟΛΗΚΥΠΡΟΣΕΙΣΒΟΛΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

CN-235
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά CN-235 και UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

31/03/2026 - 17:54
Τουρκία - F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

26/03/2026 - 19:49
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1897 ελληνική δύναμη μεθορίου στη Θεσσαλία εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος

NYT: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό NATO» στον απόηχο των απειλών Τραμπ – Θα χρειαστούν επιπλέον 300.000 στρατιώτες

Ισραήλ: Η στιγμή που ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος χτυπά κεντρική πόλη – Αναχαιτίστηκε επίθεση των Χούθι [vid]

Τραμπ: «Η μεγαλύτερη γέφυρα του Ιράν καταρρέει – Κάντε συμφωνία πριν να είναι αργά και δεν σας έχει μείνει τίποτα»

«Amiral Cabanier»: Η Γαλλία παρήγγειλε την πέμπτη φρεγάτα FDI για το Πολεμικό της Ναυτικό

Ιράν: «Χτυπήσαμε αμερικανικά μαχητικά σε βάση στην Ιορδανία και ένα κέντρο της Amazon στο Μπαχρέιν»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν συντάσσει ένα «πρωτόκολλο» για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των πλοίων

«Δεν έχουν αεροπορική κάλυψη»: Γονείς Ισραηλινών στρατιωτών που πολεμούν στο Λίβανο έστειλαν επιστολή στον Νετανιάχου

Top News

Χάρης Ρώμας: Εμμονικός θαυμαστής την έστηνε κάτω απ' το σπίτι μου τρεις η ώρα τη νύχτα, ειδοποίησα την αστυνομία

Η Εριέττα Κούρκουλου δημοσίευσε μία νοσταλγική φωτογραφία από τη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Stan: «Με τη σύζυγο μου έχουμε ίδια μέρα γενέθλια, όταν το έμαθα σκέφτηκα πως μου κάνει πλάκα ο Θεός»

Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να είχα κλείσει τις τράπεζες την επομένη των εκλογών - Σήμερα έχουμε capital control παντού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert