Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεγάλη φυγή των Αιγυπτίων από Λιβύη.Δείτε τις φωτογραφίες!

04.03.2011 | 06:25
Οι φωτογραφίες από τη «μεγάλη φυγή» των Αιγυπτίων από τη Λιβύη,είναι συγκλονιστικές! Ατελείωτες πορείες ανθρώπων στα σύνορα με Τυνησία κι άλλες με τρομαγμένους μετανάστες στη Λιβύη να προσπαθούν να μπουν σε πούλμαν ,ακόμη και από τα παράθυρα!
Ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Αθήνα,περιέγραψε το κίνδυνο που διατρεχουν οι συμπατριώτες του στη Λιβύη,καθώς το καθεστώς τους θεωρεί υπεύθυνους για την εξέγερση!
Κυριολεκτικά φεύγουν κυνηγημένοι και περιμένουν σωτηρία στην Τυνησία.

Από εκεί το ελληνικό ΠΝ αλλά και πλοία του εμπορικού μας στόλου θα παραλάβουν 100.000 Αιγύπτιους για να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στη χώρα τους.

"Ο Αιγύπτιος πρέσβης έθεσε και σε εμένα χθες και στον Υπουργό Εξωτερικών το εξής οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα: στην Λιβύη υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενάμισι εκατομμύριο Αιγύπτιοι πολίτες, οι οποίοι στοχοποιούνται από τις δυνάμεις του Καντάφι θεωρούμενοι ως υποκινητές της εξέγερσης. Υπάρχουν λοιπόν 400 με 5000 χιλιάδες Αιγύπτιοι πολίτες που θέλουν να αποχωρήσουν και περίπου 100.000 έχουν ήδη διαφύγει οδικώς στην Τυνησία και περιμένουν στις ακτές της Τυνησίας για να μεταφερθούν στην Αίγυπτο. Και γι’ αυτό ζητήθηκε η βοήθειά μας. Ήδη έχει ζητηθεί η βοήθεια και άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Τουρκία και εμείς θα συμβάλουμε με κάποιον τρόπο και με πολεμικά σκάφη και με εμπορικά αν χρειαστεί για να γίνει αυτή η εκκένωση. Θέλω να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιχείρησης. Σε τέτοιου είδους δραστηριότητες το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ θα μπορούσε πράγματι να παίξει έναν ευεργετικό ρόλο", είπε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ.
Εκτός από την Ελλάδα στην επιχείρηση έχουν προσφερθεί να συμμετέχουν δυνάμεις από τη Τουρκία και τη Γαλλία.


Αν και οι εποχές και οι συνθήκες της επιχείρησης εκκένωσης είναι τελείως διαφορετικές πρέπει να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο αριθμών και μόνο ,αυτή η επιχείρηση είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την εκκένωση της Δουνγκέρκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ