Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η πιθανότητα πολέμου είναι μικρή",πιστεύει το Ιράν

28.04.2012 | 07:35
Ο υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Ραμίν Μεχμανπαράστ υποβάθμισε χθες στη Βαρσοβία την πιθανότητα μιας δυτικής επίθεσης ή εισβολής στη χώρα του, δηλώνοντας ότι "η πιθανότητα πολέμου είναι πολύ, πολύ μικρή".
   
Οι δυτικές απειλές περί πολέμου "είναι τόσο συχνές που μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι μια επίθεση ή εισβολή δεν θα γίνει", είπε ο Μεχμανπαράστ στους δημοσιογράφους.
   
Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στο Ισραήλ έχουν κάνει λόγο πολλές φορές περί μιας πιθανής επίθεσης στο Ιράν για να προληφθεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, παρά το ότι η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν έχει τέτοιο σκοπό.
  
 "Αυτή τη στιγμή, το Ιράν διαθέτει την ισχυρότερη αμυντική δυνατότητα στην Ιστορία του. Όποιος θέλει να επιθυμεί στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει μια πολύ σθεναρή απάντηση", είπε ο Μεχμανπαράστ στην διάρκεια μιας επίσκεψης στην Πολωνία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
  
 Εξάλλου ο Μεχμανπαράστ επέκρινε τη νέα σειρά δυτικών κυρώσεων εναντίον του εμπορικού και του τραπεζικού τομέα στο Ιράν. Έκρινε ότι οι κυρώσεις αυτές είναι "εντελώς παράνομες και αδικαιολόγητες", διότι "η χώρα μας δεν διέπραξε κανένα έγκλημα".
  
 Ωστόσο, υποστήριξε ότι οι κυρώσεις είχαν συνέπεια το Ιράν να γίνει μεγαλύτερη αυτάρκεια σε πολλούς οικονομικούς τομείς.
   "Υπό μια έννοια, θα μπορούσαμε να ευχαριστήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ευρωπαϊκά κράτη που μας επέβαλαν κυρώσεις διότι τόνωσαν την οικονομική μας ανάπτυξη", είπε.
   "Ενώ η ανάπτυξη στις δυτικές χώρες είναι αρνητική ή κοντά στο μηδέν, είναι 6,2% στο Ιράν", σημείωσε ακόμη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ