Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η στρατιωτική λύση κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος είναι έτοιμη

18.05.2012 | 08:57

Το Ιράν θα πρέπει να πεισθεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων δια της οδού της διπλωματίας και διά «της χρήσεως πιέσεων» αντί της λύσης των όπλων, όμως και η στρατιωτική παράμετρος έχει προετοιμασθεί εξίσου, τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Νταν Σάπιρο, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του πρεσβευτή, ο οποίος είχε τονίσει σε κλειστή διάσκεψη στις αρχές της εβδομάδας στο Τελ Αβίβ πως η στρατιωτική περίπτωση δεν είναι μόνον διαθέσιμη, «αλλά ήδη έτοιμη. Ο απαραίτητος σχεδιασμός έχει πραγματωθεί ώστε να εξασφαλισθεί πως όλα είναι έτοιμα».

«Επειδή δεν γνωρίζουμε εάν θα ευοδώσει η διπλωματία, όλες οι εναλλακτικές λύσεις—περιλαμβανομένων και της στρατιωτικής—βρίσκονται επί τάπητος. Εμείς πιστεύουμε πως υπάρχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο, όχι όμως άπειρο—κατ’ ουσίαν ένα μικρό παράθυρο—κατά το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία για να επιτύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το ίδιο φύλλο.

Ο Σάπιρο δήλωσε πως σε μία δεδομένη φάση «θα κληθούμε να αποφασίσουμε εάν η διπλωματία αποδίδει. Θα πρέπει να της δώσουμε κάθε δυνατότητα, διότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πιστεύουν πως είναι καλλίτερο να επιλύσουμε το πρόβλημα δια της διπλωματικής οδού και δια της χρήσεως πιέσεων, παρά με τη βία».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Ιντο Νεχουστάν τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 πως οι εναέριες δυνάμεις της χώρας του είναι «εκπαιδευμένες και έτοιμες» για τις πιθανές μελλοντικές αποστολές.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ