Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συνδρομή της Ελλάδας την «επόμενη μέρα» στη Λιβύη

26.10.2011 | 18:58
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της «Επιτροπής Φίλων για την Υποστήριξη της Λιβύης», που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ και συμμετείχε ο αργηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι αρχηγοί Άμυνας των κρατών, που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, ο πρόεδρος και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών της Λιβύης.

Στις εργασίες του συνεδρίου, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τέθηκαν από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο οι απαιτήσεις υποστήριξης της Λιβύης κατά την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στις συνθήκες ασφάλειας, όπως η παροχή τεχνικών μέσων για την αναδιοργάνωση του κράτους, ο έλεγχος και η ασφάλεια των όπλων, η επανένταξη των πολιτών στον κοινωνικό ιστό...

Κατά την παρέμβασή του ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την πρόθεση για την συνέχιση υποστήριξης της Λιβύης σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, την διάθεση της Κρήτης και των ευκολιών της ως διαμετακομιστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών  Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Σεΐχη διάδοχο του θρόνου του Κατάρ, που ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμμετοχή και την υποστήριξη της επιχείρησης, δηλώντας παράλληλα ικανοποιημένος για την συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Λιβύης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία περαιτέρω συνεργασίας. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη της Λιβύης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ