Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Η "συντεχνία" του Στρατού Ξηράς". Ένα άρθρο που θα προκαλέσει αντιδράσεις

02.08.2012 | 18:01
Το άρθρο του Onalert  για "ταλιμπάν-απόστρατους", άνοιξε τη συζήτηση για το ρόλο κάποιων -λίγων πιστεύουμε- αποστράτων, οι οποίοι θεωρούν αυτονόητο δικαίωμά τους να διοικούν το στράτευμα και μετά την αποστρατεία τους.

Ένα έμπειρο στέλεχος των ΕΔ ,με αφορμή τα όσα γράψαμε, μας έστειλε ένα ενδιαφέρον κείμενο -παρά τις διαφωνίες που έχουμε-  στο οποίο περιγράφονται οι δικές του απόψεις και εμπειρίες απ΄ αυτό που ο ίδιος ονομάζει "συντεχνία" του ΣΞ. 

Είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντδράσεις


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
 
Όταν με την   πρόταση του Π τ Δ κ. Παπούλια, έγινε Υπηρεσιακός ΥΠΕΘΑ  ο  κ. Φ. Φράγκος, έγινε «πάρτυ» στην ΕΑΣ ! Μόνο σημαίες δεν ανάρτησαν και δεν βάλανε τη «φωτό» του στα γραφεία της !
 
Το ίδιο επαναλήφθηκε, με περισσότερο ενθουσιασμό, με την τοποθέτηση του κ. Καράμπελα, ως ΥΦΕΘΑ της νέας δεξιάς  κυβέρνησης !
 Κατ'  αντιστοιχία,  θα έπρεπε οι τραπεζικοί υπάλληλοι να το «γιόρταζαν» μέχρι σήμερα, με το κ. Παπαδήμο, και οι δικαστές με το κ. Πικραμένο, ως Π/Θ, αλλά τουναντίον, κανείς απ' αυτούς δεν εκδήλωσε, κατά περίπτωση, κάτι αντίστοιχο, παρά μόνο παρακολουθούσαν επιφυλακτικοί, όπως όλοι οι Έλληνες, το έργο τους και τις τυχόν συνέπειες επάνω τους !

Τι μπορεί επομένως να συμβαίνει με τους αποστράτους του Στρατού Ξηράς ;

 Πρόκειται,  για μία «συντεχνία» που, αντίθετα  απ' τις άλλες των λοιπών εργαζομένων, που λειτουργούν στον ενεργό βίο των μελών τους, στα   πλαίσια του συνδικαλισμού των κλάδων τους, ξεκινάει ουσιαστικά τη «δράση» της, αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση των μελών της, αφού ως ε.ε  ο νόμος το απαγορεύει !  

 Οι «ιδιαίτεροι» αυτοί συνταξιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου, οργανωμένοι  στην ιδιότυπη «κοινότητα» τους(ΕΑΣ), «κοινωνούν» μεταξύ τους και δραστηριοποιούνται στη βάση των  κοινών τους εμπειριών και βιωμάτων, που απέκτησαν στη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας τους,.. αλλά  κυρίως της κοινής «ιδεολογίας» που τους συνδέει !
 
Περί ποιας «ιδεολογίας» πρόκειται όμως ;


 Λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί, στη πλειονότητά τους, «νοσούν»  και δυστυχώς δεν το ξέρουν,  απ' τον  «ιό» της στρατιωτικής εξουσίας(.35 χρόνια δεν είναι λίγα για να «νοσήσεις»), μίας ιδιότυπης μορφής εξουσίας, που στο μυαλό του αποκομμένου, εκ των πραγμάτων, απ' τη κοινωνία στρατιωτικού, περιορισμένης και μονοσήμαντης γενικής  παιδείας, παίρνει  χαρακτήρα απολυτότητας .Και σε πολλές περιπτώσεις ισοβιότητας !
 
Κατά προέκταση, «ιδεολογία» εδώ,  σημαίνει απλά, στρατιωτική εξουσία, που μπορεί να  νοηματοδοτεί τη ζωή των μελών της «συντεχνίας» αυτής,. μέχρι το τέλος της ζωής τους !  
 
Ανάλογες «αρρώστιες»,. για να τα λέμε όλα, έχουν όλοι οι ασκούντες εξουσία, με τα κατά περίπτωση χαρακτηριστικά τους !
 
Στη στρατιωτική «συντεχνία» όμως, που η δουλειά της είναι η πολεμική προετοιμασία, για την άμυνα της πατρίδας, η «ιδεολογία» της εξουσίας, εκ των πραγμάτων (ελλιπής παιδεία, αποκοπή απ' τη λοιπή κοινωνία κτλ),  παίρνει χαρακτήρα «προστασίας»(.στην αργκό  «νταβατζιλίκι») και εξελίσσεται μοιραία,  σε χυδαία πατριδοκαπηλία !

 Για να «νοιώσεις» όμως «προστάτης» του έθνους και της πατρίδας, στα πλαίσια της «συντεχνίας» που ανήκεις (γιατί από μόνος,  πηγαίνεις «σούμπιτος» στο τρελάδικο), θα πρέπει αυτή, να στο «εμφυσήσει» κατάλληλα, απ' τα στρατιωτικά «γεννοφάσκια» σου(Στρατιωτικές Σχολές),

 Όταν κάποια στιγμή το «νοιώσεις» καλά μέσα σου,. καθίστασαι «φύσει» χουντικός ( και πιθανόν να μη το ξέρεις), με τη «βούλα» της «συντεχνίας»,. έτοιμος  και για  «θέση», αν χρειαστεί.

Στη συνέχεια, όταν τα πιστά μέλη της,  μπουν στη  περίοδο συνταξιοδότησης τους, θα βρουν  άνεση χρόνου και  συνθηκών για να επιδοθούν στο νέο σοβαρό «έργο» που τους περιμένει !  Αυτό  συνίσταται, σε γενικές γραμμές, στη συλλογή, επεξεργασία και εκμετάλλευση πληροφοριών της («ιδεολογικής») κατάστασης του ε.ε, αλλά και εα προσωπικού του στρατού !
 
Με άλλα λόγια, η ε.α «συντεχνία» δραστηριοποιείται  στη «διαλογή» των «καθαρόαιμων»  «δικών» της «παιδιών»,.των «εθνικοφρόνων» δηλαδή, όπως λέει σκωπτικά  ο λαός μας, από τη «πλέμπα», ανεξάρτητα της προσωπικής τους ηθικής και επαγγελματικής  αξίας !
 
Τα «παιδιά» αυτά, τα ενθαρρύνει και τα βοηθάει συντονισμένα η «συντεχνία» στη συλλογή σπουδαιοφανών  τίτλων σπουδών, ανεξάρτητα αν η σχέση τους με το αντικείμενο σπουδών, είναι μηδαμινή.
 
Στόχος η  «κατάλληλη» αξιοποίηση τους,.σε στενή συνεργασία με την εκάστοτε ηγεσία των ΕΔ,  με την οποία φροντίζει ανελλιπώς, να συντηρεί ισχυρούς δεσμούς, επικαλούμενη υποκριτικά και σε κάθε ευκαιρία, τα  «ιδανικά» της «φυλής», του στρατού και άλλα τερπνά, που συνήθως τα μέλη της δεν πιστεύουν ! Από τη «σχέση» όμως αυτή, η εα «συντεχνία» συντηρεί ένα ιδιότυπο στάτους «λόγου» και προσπορισμού ωφελημάτων, με συνέπεια η «σχέση» να γίνει «κύκλωμα», λανθάνουσας ισχύος, ικανής  να επηρεάζει καθοριστικά τη στρατιωτική ηγεσία στις επιλογές της και ανεξάρτητα της  πολιτικής συγκυρίας !
 
Εάν η συγκυρία είναι «δεξιά», τα πράγματα είναι εύκολα, εάν όμως προκύψει δύσκολη συγκυρία, για παράδειγμα ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ή αύριο  ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπαίνει μπροστά  το «σχέδιο  παραπλάνησης» ! Τα πιο κατάλληλα, ε ε συνήθως, μέλη της «συντεχνίας» μπαίνουν στο κυβερνόν κόμμα και εμφανίζονται, κάποια στιγμή, ως οι φανατικότεροι οπαδοί του, που μπορούν να επηρεάζουν το σχετικό με την άμυνα κλιμάκιο της ηγεσίας του(ανυποψίαστο για τη πραγματικότητα αυτή), για τη «κατάλληλη»διαμόρφωση  της στρατιωτικής ιεραρχίας, απ' την οποία θα προκύψει η επιθυμητή η έστω ανεκτή για τη «συντεχνία»,  ηγεσία !
 
Ναι, το θέμα  μοιάζει με σενάριο  συνομωσιολογίας και όμως είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης ! Και βαρειά ευθύνη φέρει το ΠΑΣΟΚ !
 
Οι «πρασινοφρουροί» λοιπόν του ΠΑΣΟΚ στο στρατό, αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία ήσαν  τα  πιστά μέλη της «συντεχνίας», που θα αμειφτούν πλουσιοπάροχα για την επιτυχία τους, στη δύσκολη «επιχείρηση παραπλάνησης» !  Έτσι, γνωστοί, κραγμένοι  «ιωαννιδικοί» θα καταφέρουν να γίνουν   αντιστράτηγοι !

 Ταυτόχρονα, οι «πρασινοφρουροί» αυτοί,.ως «ταλιμπάν», θα εκτελούν με την ίδια επιτυχία, στα πλαίσια της ίδιας «επιχείρησης» το πιο «λεπτό» μέρος της «επιχείρησης» με το πιο δόλιο και άνανδρο τρόπο. Το  «στιγματισμό» δηλαδή,. ως «πρασινοφρουρών», των ελάχιστων στελεχών δημοκρατικής συνείδησης, που κατάφεραν, μέσα από μεγάλες ταλαιπωρίες, να επιβιώσουν,  στο «βιότοπο» αυτό της  «εθνικοφροσύνης» !
 
Πώς ; Απλά, αγκαλιάζοντας και ενθαρρύνοντας τους πιο ικανούς απ' αυτούς και πιθανούς διεκδικητές της μελλοντικής ηγεσίας, σε καινοτόμες ενέργειες, για τη προαγωγή και καλά της δημοκρατίας και στο στρατό, χωρίς βέβαια  ουσιαστικά  αποτελέσματα ! Γιαυτό θα φρόντιζε, με αποφασιστική αντίδραση, η «δική» τους στρατιωτική ηγεσία,..περιέργως της εμπιστοσύνης του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ . !  Έτσι,  θα εξουδετερωθούν πρακτικά, ως  ακατάλληλοι και επικίνδυνοι, οι ελάχιστοι ιδεολόγοι δημοκρατικοί αξιωματικοί, με το στίγμα του «πρασινοφρουρού», που επινόησε η «σπείρα» αυτή  και μάλιστα  «ταλιμπάν»,  κατά κάποια ανήθικα και αδίστακτα αποβράσματα του «βιοτόπου» αυτού !

 Ένας δημοκρατικός άνθρωπος, ζει ως πολίτης  με το όραμα,  της διεύρυνσης και ουσιαστικοποίησης της Δημοκρατίας, δηλαδή της ενίσχυσης του κοινωνικού ελέγχου και της συμμετοχής των πολιτών,  στα κοινά ! Ο ισότιμος και ανοικτός  διάλογος στην αναζήτηση δίκαιων λύσεων των κοινών προβλημάτων,  αποτελεί την ηθική βάση στη συνείδησή του !

Ένας «ταλιμπάν» από την άλλη, ως φανατικός της όποιας «ιδεολογίας», ζει με το όραμα της εξουσίας και μόνο, που θα του επιτρέψει να επιβάλλει, με  βία και με κάθε τρόπο, τις εντολές του «αλάθητου», για κάθε περίπτωση  «κορανίου» του(ταύτιση «ιδεολογίας» με εξουσία), προσδοκώντας συγκεκριμένα οφέλη στη ζωή του,. αλλά και μετά θάνατο ! Ζει με ανασφάλεια, ως αυθύπαρκτο πρόσωπο σε συνθήκες  ανοικτής δημοκρατικής λειτουργίας, που μισεί ενδόμυχα  και την επικαλείται υποκριτικά, για να μπερδεύει και να ξεφεύγει ! Αναζητάει εναγώνια  την ασφάλεια του στη πιο ισχυρή «κλειστή» ομάδα(«συντεχνία» εξουσίας), όπου ορκίζεται απόλυτη υποταγή και αφοσίωση, αφού αυτή θα του εξασφαλίσει τα πάντα.και μετά θάνατο ακόμη !  Εκεί μπορεί να συνωμοτεί, σε βάρος «ακάλυπτων» συνανθρώπων του, που νοιώθει να  «απειλούν» τις φιλοδοξίες του  και να τους εξοντώνει δόλια και εκ του ασφαλούς !           
 
Ποιοι είναι λοιπόν,  οι «ταλιμπάν» για την Ελληνική πραγματικότητα γίνεται καταφανές από τα παραπάνω !
  
Καταλαβαίνουμε λοιπόν, γιατί οι «κύριοι» της «συντεχνίας» άνοιγαν σαμπάνιες, με την  υπουργοποίηση των  «δικών» τους «παιδιών»,  κ.κ. Φράγκου και Καράμπελα ! Ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση φερεγγυότητας της  λειτουργίας του μεταπολιτευτικού  «κυκλώματος» της «συντεχνίας» !
  
Να τη χαιρόμαστε λοιπόν..
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνεται ο πόλεμος κατά Ζιαζιά. "Τρώνε" και τον Αρχηγό Στόλου

300 απόστρατοι ζητούν να επανέλθουν "φρενάροντας" τις κρίσεις και τις μεταθέσεις στις ΕΔ!

Ο πιο πιστός φίλος του στρατιώτη. Δείτε πως τον υποδέχεται μετά από 7 μήνες στο Αφγανιστάν 

ΣΧΟΛΙΑ