Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Η τρόϊκα κόβει και ...τη χλωρίνη; Καταγγελίες από Θήβα.

02.12.2010 | 23:57
Είμαστε νεοσύλλεκτοι στο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα. Το χαοτικό στρατόπεδο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, βρεθήκαμε άτομα που δεν γνωριζόμασταν από πριν αλλά μας ένωσαν κοινές αντιλήψεις πάνω στην αναγκαιότητα και τη δύναμη της συλλογικότητας. Με αυτό το γράμμα δεν θέλουμε μόνο να βγάλουμε στη δημοσιότητα τα κακώς κείμενα του στρατοπέδου αλλά να δείξουμε πώς το νεολαιίστικο κίνημα. Μπορεί να ξεπερνάει τα συρματοπλέγματα και να αναπτύσσει νικηφόρα δράση στην «έδρα» του αντιπάλου.
Η πρώτη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από την ανοργανωσιά της διοίκησης του κέντρου. Το πρώτο βράδυ πήγαμε για ύπνο 1:45 (το πρωινό ξύπνημα βέβαια κανονικά). Πολλά λάθη, περισσότερες ελλείψεις. Ακόμα και μέχρι το πρώτο επισκεπτήριο η εικόνα των φαντάρων ήταν γελοία. Μικροσκοπικά καπέλα σε μεγάλα κεφάλια., αθλητικά παπούτσια γιατί δεν υπήρχαν αρβύλες κ.τ.λ. Φυσικά είμαστε οι τελευταίοι που θα παραπονεθούμε για την ολοκλήρωση της χακί εμφάνισης. Το πρόβλημα είναι η ταλαιπωρία με τις συνεχείς αλλαγές. Εξάλλου δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να εμφανιζόμαστε σε συγγενείς και φίλους με τη στολή. Ποιος τους είπε ότι οι μανάδες μας καμαρώνουν όταν μας βλέπουν με την παραλλαγή; Εντύπωση επίσης, μας προκαλεί το γεγονός ότι φαντάροι είχαν το ρόλο του παρκαδόρου και του τροχονόμου σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ έξω από το στρατόπεδο προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Φυσικά υπήρχαν τροχονόμοι οι οποίοι αραχτοί έπιναν το καφεδάκι τους αφού κάποιος άλλος έκανε τη δουλειά τους.
Τα σοβαρά προβλήματα έχουν να κάνουν καταρχήν με τις εγκαταστάσεις και το φαγητό. Σκούπες και σφουγγαρίστρες σχεδόν δεν υπάρχουν, η χλωρίνη δίνεται με το σταγονόμετρο, τα γάντια είναι σπάνια. Οι κουβέρτες είναι παμβρώμικες και μέσα στη σκόνη. Λογικό αφού κατασκευάστηκαν το 1966 και ίσως να μην έχουν πλυθεί ποτέ! Ζεστό νερό στα μπάνια σχεδόν δεν υπάρχει, ενώ η κατάσταση στις τουαλέτες είναι δραματική. Ενδεικτικά: 2η μοίρα Αʼ πυροβολαρχία 5 τουαλέτες για 153 άτομα με κάποιες χαλασμένες, 3 Γ 12 τουαλέτες για 160 άτομα με τις περισσότερες όμως χαλασμένες και 3 Β με 10 τουαλέτες για 160 φαντάρους  στις οποίες λειτουργούν μόλις 2 καζανάκια. Στις υπόλοιπες καταλαβαίνετε όλοι τι γίνεται. Το φαγητό είναι επίσης απαράδεκτο ενώ για τους τελευταίους συνήθως δε φτάνει. Είτε θα έχουν τελειώσει οι πατάτες και τρώμε σκέτο κοτόπουλο είτε θα έχει τελειώσει το κρέας και τρώμε σκέτο ρύζι. Ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό αφού ως γνωστό είμαστε εγκλωβισμένοι και δεν έχουμε άλλη πρόσβαση σε κανονικό φαγητό.
Από την πρώτη στιγμή, δεν συμβιβαστήκαμε με αυτή την κατάσταση. Δεν είπαμε εντάξει θα περάσει, στρατός είναι δε γίνεται τίποτα. Καθημερινά σχεδόν, φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι. Ζητάνε τα αυτονόητα. Γάντια, χλωρίνες, ζεστό νερό. Δίνονται πραγματικές μάχες για ένα γάντι παραπάνω, για να κρατήσει πέντε λεπτά παραπάνω το ζεστό νερό ( έχει για τρία τέταρτα όλη τη μέρα), για να αυξηθούν οι μερίδες. Σίγουρα οι εγκαταστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες και δε βοηθάνε, αλλά ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες καταφέρνουμε μικρές νίκες. Σημασία έχει ότι έχουμε σπάσει στην πράξη την κλασική λογική του στρατού « να τα δέχεσαι όλα αδιαμαρτύρητα». Κάθε φαντάρος στη Θήβα έχει παραστάσεις στο πώς βελτιώνεται η καθημερινότητα.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktioispartakos.blogspot.com
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ