Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει"!Το λέει σύμβουλος του Σόϊμπλε!

20.09.2011 | 14:33
Το ότι η διαδικασία της ''συντεταγμένης χρεοκοπίας'' στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε στην Deutsche Welle, ο καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ, ο οποίος ως σύμβουλος του Β. Σόιμπλε ξέρει πότε να μιλήσει αλλά και τι να πει.

 
Σύμφωνα με τον ίδιο μόνο εαν ''κουρευτεί'' το 50% εως και το 60% του ελληνικού χρέους, μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει όχι άμεσα αλλά μετά από μία δεκαετία.
''Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως πχ. την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων'' λέει στη συνέντευξη του ο σύμβουλος του Σόιμπλε.
 
Με τις δηλώσεις αυτές φαίνεται να ''κουμπώνει'' το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο που προβλέπει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, γενναίο ''κούρεμα'' του χρέους και νέα αυστηρότατα μέτρα λιτότητας.

 
Όπως διαρρέεται στο γερμανικό σχέδιο προβλέπεται από τη μία χορήγηση βοήθειας στις τράπεζες και στα ταμεία και από την άλλη η Ελλάδα θα αναλάβει μόνη της την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων και υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί.
 
Αξιόπιστες κοινοτικές πηγές προχωρούν και ένα βήμα παρακάτω.Πιστεύουν δηλαδή πως ο πραγματικός λόγος που αιφνιδιαστικά άλλαξε προς το χειρότερο η στάση των δανειστών μας είναι πως το γερμανικό σχέδιο πήρε πλέον σάρκα και οστά, ελληνικά δυστυχώς.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ