Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Περισσότερα στρατεύματα στο Ιράκ για την ανακατάληψη της Μοσούλης

07.04.2016 | 12:55
Οι συνθήκες θα καθορίσoυν αν θα δημιουργηθούν πρόσθετες βάσεις  για να στηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις καθώς προχωρούν για να επανακαταλάβουν τη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος. 

Το Πεντάγωνο μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες βάσεις ή τις λεγόμενες "Fire bases" του στρατού των ΗΠΑ για να βοηθήσoυν τις ιρακινές δυνάμεις στην ανακατάληψη της Μοσούλης από το ΙΚ δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού την Τετάρτη.

Ο υποναύαρχος Andrew Lewis δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι καθώς οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προχωρούν προς την απομόνωση της Μοσούλης, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει άλλη εν ενεργεία βάση , η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Fire Base.

Μετά τον φόνο ενός αμερικανού πεζοναύτη απο τους τζιχαντιστές τον προηγούμενο μήνα  σε μια επίθεση που δέχθηκαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ, το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι ο στρατός, είχε κατασκευάσει μια βάση στην περιοχή του Makhmour όπου οι αμερικανοί  εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης της Μοσούλης.

Ο συνταγματάρχης Col. Steve Warren, εκπρόσωπος του Δυτικού Συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών είπε ότι η βάση στο Ιράκ ήταν η πρώτη αμερικανική στρατιωτική βάση πυροβολικού στο Ιράκ αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών το 2014.

Από την άλλη, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζονται να ελευθερώσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο του ΙΚ ο στρατός των ΗΠΑ φαίνεται ότι θα συμμετέχει με περισσότερα στρατεύματα μάχης.

"Εξαρτάται από τις συνθήκες στο έδαφος και τι συμβαίνει με την εκστρατεία", είπε ο Lewis. Όσον αφορά τη Συρία, οι δραστηριότητες της Ρωσίας περιορίζονται σε μια γεωγραφική περιοχή και ο στόχος τώρα είναι περισσότερο επικεντρωμένος στο ΙΚ και οχι σε μαχητές της αντιπολίτευσης.
"Εμείς δεν βλέπουμε ότι θα κινηθούν ανατολικά της Παλμύρας προς το παρόν", τόνισε. 

Τέλος, ο ναύαρχος προσέθεσε ότι υπάρχουν κάποια εμπόδια. Τα Η.Ε μεσολάβησαν για την εκεχειρία στη Συρία παρόλα αυτά οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με παύσεις.

Πηγή: Worldbulletin

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ