Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Σαντρ Σίτι - Δεκάδες οι νεκροί

11.05.2016 | 11:34
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σιιτικής συνοικίας στη βόρεια Βαγδάτη.

ενώ 54  άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας μέχρι τώρα. 

Σύμφωνα με το Associated Press  ανεπιβεβαίωτες είναι οι  πληροφορίες σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από την έκρηξη αυτή, ωστόσο αναφέρεται ότι είναι πιθανό να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο Σιίτες πολιτοφύλακες σύμφωνα με ανακοίνωση της εξτρεμιστικής ομάδας IS που βρέθηκε στο διαδίκτυο, σε ιστοδελίδα που συνήθως χρησιμοποιούν οι Σουνίτες εξτρεμιστές. 

Οι  IS φαίνεται να ελέγχουν το βόρειο και δυτικό Ιράκ, περιλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μοσούλης. Οι Εμπορικές περιοχές και οι δημόσιοι χώροι στους οποίους κυκλοφορούν σιίτες είναι μεταξύ των πιο συχνών στόχων των  σουνίιτών μαχητών  που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις ιρακινές προσπάθειες της κυβέρνησηςγια  διατηρήση της ασφάλειας στο εσωτερικό. 

 Να σημειωθει επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Press Tv, τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ δείχνουν συνολικά 741 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 1.374 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατικές ενέργειες, βία και τις ένοπλες συγκρούσεις, τον Απρίλιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ