Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Ο Αχμαντινετζάντ προειδοποιεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρα

17.04.2012 | 09:13

Το Ιράν τάσσεται υπέρ της συνεργασίας για την διατήρηση της ειρήνης στον Κόλπο, όμως θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα την εδαφική του ακεραιότητα απέναντι σε κάθε επίθεση, τόνισε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του με αφορμή την "Ημέρα του Στρατού".

   "Ο ιρανικός λαός είναι υπέρμαχος της μετριοπάθειας και της ειρήνης, όμως ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως θα απαντήσει με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε επίθεση με στόχο την ύπαρξη και την ακεραιότητα του Ιράν", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

   Χωρίς να αναφερθεί στην ένταση που δημιουργήθηκε με τις αραβικές χώρες του Κόλπου εξαιτίας της επίσκεψής του την περασμένη εβδομάδα στο νησί Αμπού Μούσα, το οποίο διεκδικούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο ιρανός πρόεδρος επισήμανε πως "μόνο η συνεργασία" μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια αυτής της "πολύ ευαίσθητης περιοχής".

   Ο ίδιος επέκρινε τις "εξωτερικές επεμβάσεις που δεν προκαλούν παρά μόνο ανασφάλεια και διχόνοιες", αναφερόμενος στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων σε αρκετές χώρες του Κόλπου.

   Οι μετριοπαθείς αυτές δηλώσεις, ασυνήθιστες για τον Αχμαντινετζάντ, γίνονται λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με θέμα τις σχέσεις των χωρών-μελών του με το Ιράν.

   Το Συμβούλιο κατήγγειλε ως "ανεύθυνη πρόκληση αντίθετη με την πολιτική της καλής γειτονίας" την επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ στο νησί αυτό, ένα από τα τρία του Κόλπου που έχει καταλάβει το Ιράν μετά την αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από την περιοχή το 1971, αλλά διεκδικούν και τα ΗΑΕ.

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ