Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν:"μην εξοπλίζεται τους εξεγερμένους στη Συρία,παίζετε με τη φωτιά"

04.08.2012 | 12:55
Η προμήθεια όπλων στους Σύρους εξεγερμένους θα έχει "πολύ σοβαρές συνέπειες στην περιοχή", προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμαντ Βαχιντί, η χώρα του οποίου είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ στη Μέση Ανατολή.
"Είναι πολύ κακό το ότι οι χώρες έχουν πλημμυρίσει τη Συρία με όπλα εξοπλίζοντας τις τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην περιοχή", δήλωσε ο Βαχιντί σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης.
"Ο εχθρός θέλει να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και των μουσουλμανικών χωρών της περιοχής βγάζοντας τη Συρία από το μέτωπο της αντίστασης" στο Ισραήλ, εκτίμησε.
Τεχεράνη και Δαμασκός κατηγορούν τακτικά τις χώρες του Κόλπου, ειδικά τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία.
Το Ιράν και η Ρωσία δακτυλοδεικτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους ότι έχουν προμηθεύσει όπλα στο καθεστώς.
"Το Ιράν δεν έχει ένοπλες δυνάμεις στη Συρία και η συριακή κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα" διαβεβαίωσε ο Ιρανός υπουργός, προειδοποιώντας για την ενδεχόμενη αποστολή ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας.
"Η περιοχή θα αντιμετωπίσει τότε μια μεγάλη κρίση", σημείωσε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ