Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

01.02.2012 | 14:55

Ισλαμιστές σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τέσσερις Βρετανοί μέλη μιας ισλαμιστικής οργάνωσης παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου πως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, του London Stock Exchange.   Τέσσερις Βρετανοί μέλη μιας ισλαμιστικής οργάνωσης παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου πως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, του London Stock Exchange.

   

Οι Μοχάμεντ Τσοουντάρι, Σαχ Ραχμάν, Γκουρουκάντ Ντεσάι και Αμπντούλ Μία δήλωσαν ένοχοι ότι "προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια". Οι τέσσερις, οι οποίοι κατοικούσαν στο Λονδίνο και το Κάρντιφ (Ουαλία), είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2010. Σχεδίαζαν να τοποθετήσουν μια βόμβα στις τουαλέτες της έδρας του London Stock Exchange.

   

Πέντε άλλοι δήλωσαν επίσης ένοχοι άλλων λιγότερο σημαντικών κατηγοριών, όπως ότι παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.

   

Οι εννέα σχεδίαζαν να στείλουν βόμβες με το ταχυδρομείο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2010 και είχαν συζητήσει για επιθέσεις "του τύπου αυτών που είχαν γίνει στη Βομβάη". Πρόκειται να δικαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

   

Σ' ένα χειρόγραφο κατάλογο, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία ενός από τους ισλαμιστές, αναφέρονταν ως πιθανοί στόχοι, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, δύο ραβίνοι, η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και η έδρα του London Stock Exchange.

   

Μολονότι δεν ήταν μέλη της αλ Κάιντα, οι ισλαμιστές εμπνέονταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, από το δίκτυο αυτό και ειδικότερα από τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, έναν ριζοσπάστη ιμάμη που διηύθυνε τον κλάδο της αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκοτώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ