Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζει ο στρατιώτης Μάνινγκ ως «πληροφοριοδότης» του WikiLeaks

10.02.2012 | 06:05
Το κατηγορητήριο εναντίον του Μπράντλεϊ Μάνινγκ που θεωρείται ότι είναι ο "πληροφοριοδότης" του WikiLeaks θα απαγγελθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Φορτ Μίντ του Μέριλαντ, πριν από τη δίκη του σε στρατοδικείο όπου αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, 24 ετών, θα ακούσει το κατηγορητήριο του, το οποίο περιλαμβάνει 22 κατηγορίες από τις οποίες η πιο σοβαρή είναι "συνωμοσία με τον εχθρό".

Εάν κριθεί ένοχος ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με μια σύντομη ανακοίνωση του στρατού.

Στις 3 Φεβρουαρίου ο στρατός ενέκρινε την πρόταση της στρατιωτικής δικαιοσύνης να παραπεμφθεί σε στρατοδικείο ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ανοίγοντας το δρόμο για τον καθορισμό της ημερομηνίας της δίκης.

Η ημερομηνία της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου είναι η πρώτη φάση της διαδικασίας αυτής, πριν τις ακροάσεις και τη δίκη που δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν την άνοιξη.

Η στρατιωτική δικαιοσύνη της χώρας είχε "συστήσει" τον Ιανουάριο την παραπομπή στο στρατοδικείο του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε στην ιστοσελίδα WikiLeaks, μεταξύ Νοεμβρίου 2009 και Μαΐου 2010, διαβαθμισμένα αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και 260.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ