Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ισραήλ: Ψευδής συναγερμός οι σειρήνες πολέμου που ήχησαν στα υψώματα του Γκολάν

17.05.2018 | 18:26
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-17 17:54:11
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-17 18:26:11


Σειρήνες ήχησαν σήμερα το απόγευμα στις ισραηλινές κοινότητες στο Γκολάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προειδοποιώντας τους κατοίκους για ενδεχόμενα πυραυλικά πλήγματα στην περιοχή, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Τελικά επρόκειτο για ψευδή συναγεμό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. 
 
Το haaretz.com νωρίτερα ανέφερε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ακούστηκε μια έκρηξη και ο εκπρόσωπος τύπου των Ενόπλων Δυναμεων τόνισε σε πρώτη φάση ότι γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν σημειώθηκε έκρηξη σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Τελικά αργότερα δήλωσε και ο ίδιος ότι πρόκειται για ψευδή συναγερμό, με ανάρτηση του στο twitter. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε δεκάδες ιρανικούς στόχους στη Συρία τα ξημερώματα τςης 10ης  Μαΐου του 2018. Επρόκειτο για την πιο εκτεταμένη επίθεση που έχει γίνει στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων με 20 πυραύλους που εξαπολύθηκαν από τη Συρία με στόχο τα ισραηλινά στρατιωτικά φυλάκια.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την επαναστατική φρουρά του Ιράν για την επίθεση αυτή. Σημειώνεται ότι επρόκειτο για την πρώτη φορά στην ιστορία που το Ισραήλ κατηγόρησε ανοικτά το Ιράν για επίθεση στα εδάφη του.

Reuters, www.haaretz.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ