Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19.02.2012 | 21:37

Ισραήλ:"Παρακολουθούμε πολύ στενά τα ιρανικά πολεμικά πλοία"

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί "στενά" τα δύο ιρανικά πολεμικά πλοία που έχουν φτάσει στη Συρία και έχουν δέσει στο λιμάνι Ταρτούς, το οποίο βρίσκεται βορειο- δυτικά της Δαμασκού.  Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί "στενά" τα δύο ιρανικά πολεμικά πλοία που έχουν φτάσει στη Συρία και έχουν δέσει στο λιμάνι Ταρτούς, το οποίο βρίσκεται βορειο- δυτικά της Δαμασκού. 

   

Τα δύο ιρανικά πολεμικά πλοία πέρασαν το Σάββατο στη Μεσόγειο αφού διέπλευσαν τη διώρυγα του Σουέζ.

   

"Αν τα πλοία έρθουν κοντά στα χωρικά μας ύδατα, θα τα παρακολουθούμε πολύ στενά" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Πάλμορ.

   

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν είναι ήδη τεταμένες λόγω του πυρηνικού του προγράμματος και ενώ οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κατευθύνονται προς το Ιράν.

   

"Ελπίζουμε ότι οι δύο ημέρες μας στο Ιράν θα είναι καλές και εποικοδομητικές" δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών Χέρμαν Νάκαερτς.

   

"Ελπίζουμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε αυτήν την επίσκεψη. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η πιθανότητα της στρατιωτικής διάστασης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος" πρόσθεσε.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ