Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρές εκρήξεις στη Τρίπολη.

30.03.2011 | 07:10
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης μετά από αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων. Ο Ομπάμα πιστεύει ότι το καθεστώς του Καντάφι έχει, πλέον, εξασθενήσει σημαντικά.

Δύο δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή Πύλη της Αζίζιγια, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
 
Μία σειρά δυνατών εκρήξεων είχαν συνταράξει την πρωτεύουσα Τρίπολη και νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, για τις οποίες το κρατικό κανάλι της Λιβύης, ανέφερε ότι προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς των " επιτιθέμενων αποικιοκρατών, σταυροφόρων ".
 
Πρόκειται για την ένατη ημέρα στη σειρά από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της συμμαχίας των κρατών, που ανέλαβαν να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ, που πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές, εναντίον στόχων του καθεστώτος, του Μουαμάρ Καντάφι.
 
 
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη, σε συνέντευξή του στο δίκτυο NBC, ότι ο στόχος της προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων, είναι να εφαρμόσουν σταθερή πίεση στον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, έτσι ώστε αυτός " τελικά να εγκαταλείψει την εξουσία ".
 
Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι οι διεθνείς κυρώσεις και η στρατιωτική δράση, έχουν " εξασθενήσει σημαντικά ", το καθεστώς του Καντάφι. " Αυτή τη στιγμή έχει χάσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο τμήμα της Λιβύης ", επεσήμανε ο Ομπάμα.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, που μάχονται τον Μουαμάρ Καντάφι. " Δεν το επιβεβαιώνω, αλλά και δεν το αποκλείω ", είπε χαρακτηριστικά.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αποκάλυψε, έχει ήδη δώσει την συγκατάθεσή του, για τη χορήγηση μη πολεμικού στρατιωτικού υλικού, όπως επικοινωνιακού εξοπλισμού, ιατρικών εφοδίων και πιθανώς και μέσων μετακίνησης, προς τους εξεγερμένους στη Λιβύη.
 
" Σκοπεύουμε να εξετάσουμε όλες τις πιθανές προοπτικές για την παροχή βοήθειας στο λαό της Λιβύης, ώστε να προχωρήσουμε σε μια πιο ειρηνική και πιο σταθερή Λιβύη ", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
 
Παράλληλα ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στη συνέντευξή του, ότι η ακολουθούμενη πολιτική, στο ζήτημα της Λιβύης, δεν θα πρέπει, απαραίτητα, να αντιμετωπίζεται σαν " Δόγμα Ομπάμα ", καθώς κάθε χώρα στην περιοχή είναι διαφορετική.
 
Το γεγονός ότι ασκείται στρατιωτική πίεση στη Λιβύη, όπως επεσήμανε, " Δεν σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο τριγυρνάμε στον κόσμο, προσπαθώντας, με τη χρήση στρατιωτικών μέσων, να επιβάλουμε η να εγκαθιδρύσουμε, συγκεκριμένα πολιτικά καθεστώτα ".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ